Центр "Соціальний моніторинг" спільно з Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка провели соцопитування громадської думки. Українці, відповідаючи на запитання дослідження, визначили, хто б опинися у першій п'ятірці кандидатів, якби вибори президента відбулись наступного тижня.

Соціологи констатували, що є явний лідер та чотири кандидати, які виборюватимуть шанс взяти участь у другому турі виборів.

Згідно з даними опитування, які було презентовано 3 січня на прес-конференції у Києві, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко очолила б першу п'ятірку кандидатів.

"Якби вибори президента відбулись наступного тижня, рівень підтримки першої п’ятірки кандидатів був би таким: Юлія Тимошенко - 13,4% серед всіх (18,6% від тих, хто визначився та голосуватиме), Володимир Зеленський - 10,8% (15%), Юрій Бойко - 8,5% (11,8%), Анатолій Гриценко - 8,1% (11,2%), Петро Порошенко - 7,7% (10,7%). Тобто є явний лідер та чотири кандидати, які виборюватимуть шанс пройти до другого туру", - сказано у прес-релізі за результатами опитування.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Також, як повідомляється, 77,8% респондентів заявили, що готові під час виборів президента прийти на виборчі дільниці. А от 17,8% опитаних вказали, що точно не голосуватимуть. Крім того, 4,9% опитаних або взагалі ще не визначились, чи голосуватимуть, або ухилились від відповіді.

Визначились українці і з тими кандидатами, які викликають у них найбільше невдоволення. Так, найвищий антирейтинг на сьогодні мають нинішній президент Порошенко (ніколи б не проголосували за нього 51,9% опитаних), Тимошенко (28,9%), представник "Опозиційної платформи – За життя" Бойко (24,8%) та голова Радикальної партії Олега Ляшко (22,8%).

При цьому найбільший потенціал до зростання рейтингу (називають другим можливим кандидатом, за якого можуть проголосувати) мають голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко 7,6%, шоумен Володимир Зеленський (6,5%) та Тимошенко (5,5%).

Опитування громадської думки проводили з 16 по 22 грудня 2018 року. Воно охопило всю територію країни (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим).

Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старші), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Всього було опитано 2045 респондентів. Стандартні відхилення за не перевищують 2,2%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю за місцем проживання респондента "віч-на-віч".

Нагадаємо, в ніч із 31 грудня на 1 січня лідер Студії "Квартал 95" Володимир Зеленський офіційно заявив, що збирається йти в президенти.
Заяву шоумена демонстрували на телеканалі 1+1 замість традиційного звернення Президента України.

Як повідомляв портал Знай.ua, звернення гумориста "Кварталу 95" Володимира Зеленського до українців, де він заявив, що все таки йде у президенти, викликало величезний резонанс у мережі.

Також Знай.ua писав, Зеленський розповів, кого призначить на керівні посади: жодного прізвища з Кварталу 95