Шоумен Володимир Зеленський планував своє політичне майбутнє не менше року і врахував негатив образу олігарха.

Зеленський, який в новорічному телеефірі заявив про висунення своєї кандидатури на пост президента України, виношував цю ідею давно і старанно готувався до такого кроку. І свою партію "Слуга народу" шоумен зареєстрував рік тому не просто так.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив політолог Олексій Якубін.

На його думку, команда шоумена цілий рік робила соціологічні виміри і підраховувала тих, хто готовий голосувати "проти всіх".

Політолог не виключає і того, що Зеленський інформував про свої дослідження електорату бізнесмена Ігоря Коломойського і обговорював з ним своє висунення.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Мені здається, Зеленський цю ідею з висуванням на посаду президента і раніше виношував. Можливо, він навіть до цього і прагнув. Ми пам'ятаємо, що його партію "Слуга народу" зареєстрували близько року тому, тобто якісь процеси до цього вели. Можливо, команда Зеленського робила соціологічні виміри, бачила рівень розчарування українців у владі, бачила, скільки тих, хто готовий голосувати "проти всіх". Я не виключаю, що він інформував про це бізнесмена Ігоря Коломойського і вони могли це обговорювати з приводу висунення Зеленського в політику », - вважає експерт.

На думку А.Якубіна, рішення В.Зеленського заявити про свою кандидатуру на пост президента України на виборах-2019 пов'язане з тим, що його команда зробила однозначний висновок: українці більш не хочуть бачити у владі Президента-олігарха. На цьому і побудована відео-звернення Зеленського до українців.

"У суспільстві є запит на справедливість, на антіолігархічность, на антіолігархічную політику. З іншого боку, ми розуміємо, що чинний Президент це багато в чому дуже багата людина, олігарх", - додав експерт.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року лідер "Квартал 95" Володимир Зеленський заявив про висунення себе на пост президента України. Про це він оголосив в ефірі телеканалу "1 + 1".

Як повідомляв портал Знай.ua, як показують соцопитування, Зеленський скоротив відставання від Тимошенко.

Також Знай.ua писав, звернення гумориста "Кварталу 95" Володимира Зеленського до українців, де він заявив, що все таки йде у президенти, викликало величезний резонанс у мережі.