Стали відомі подробиці про заарештованого в Москві громадянина США Пола Уїлана.
Про це повідомляє LIGA.net.

Морпеху в запасі 48-річному громадянину США, Британії та Канади Полу Уїлану загрожує до 20 років у російській в'язниці. Він звинувачується в шпигунстві.

Через тиждень після арешту влада США так і не отримали роз'яснень від Кремля. При цьому співробітники американських спецслужб анонімно заперечують вірогідність того, що затриманий міг працювати на розвідку. Аналітики називають цей інцидент провокацією, а самого ділеп, Уїлана – випадковою людиною.

Пол Уїлан - колишній морський піхотинець. Він вступив в резерв корпусу морської піхоти США в 1994 році. Двічі направлявся в Ірак – у 2004 і 2006 роках. Потім став учасником програми "Відпочинок та відновлення" для військових, які служили в Іраку протягом року, і поїхав на два тижні в Санкт-Петербург і Москву.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Він любив подорожувати по Росії на поїзді, збирав підстаканники з зображенням російських історичних сцен", - кажуть про Уилане журналісти.

Уїлан був удостоєний медалі за участь у глобальній війні з тероризмом. Але в 2008-му спеціальний військовий трибунал засудив його за крадіжку. Уїлан розжалували в рядові і звільнили за негідну поведінку.

Останні роки він займає посаду директора з питань глобальної безпеки в компанії BorgWarner – Мічиганському постачальнику автомобільних запчастин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що не так давно країна-агресор Росія заявила про нібито затримання американського шпигуна: чоловік на ім'я Пол Уїлан був арештований в Москві за звинуваченням у шпигунстві, і спочатку заявлений як громадянин Сполучених Штатів Америки. Однак тепер стало відомо, що Уїлан є також громадянином Великобританії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Служба безпеки України почала розслідувати проведення "Першого національного українського конгресу" і створення "Української народної армії" в Празі (Чехія).
"Знай.uа" писав, що Уїлан звинувачень не визнає. Адвокат Володимир Жеребенков повідомив агентству, що оскаржив запобіжний захід для громадянина США.