Санкційні війни на світовій політичній арені тривають. Уряд Сполучених Штатів Америки обговорює варіанти запобігання зняття штрафних заходів з бізнесу скандального російського мільярдера Олега Дерипаски.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американського видання Daily Beast.

Так, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер підготував резолюцію, яка не підтримує вже прийняте рішення Мінфіну США зняти санкції з компаній EN +, Rusal і EuroSibEnergo.

Конгрес США
Конгрес США

"Я роблю це не тому, що вирішив, що Конгресу слід вжити заходів проти цього — я поки що не прийняв таке рішення, — а щоб зберегти процедурні можливості для внесення такої резолюції, якщо вона знадобиться", заявив Шумер.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Олег Дерипаска
Олег Дерипаска

Він зазначив, що конгресмени продовжать оцінювати підстави для рішення адміністрації президента Дональда Трампа зняти санкції з компаній, підконтрольних Дерипасці. Була б проста більшість в Палаті представників, так і в сенаті, щоб документ потрапив на стіл президента США. Але Трамп майже напевно накладе вето на цю міру, тому законодавці повинні зібрати достатньо голосів, щоб скасувати президентське вето.

Варто нагадати, що американський лідер попередив, що може тримати закритими частина федеральних структур протягом декількох років, якщо не отримає від Конгресу гроші на будівництво стіни. Президент США Дональд Трамп висловив надію на вирішення бюджетної кризи в найближчі дні, проте тут же підтвердив готовність до того, що призупинення роботи низки федеральних відомств триватиме місяці і навіть роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп може ввести режим надзвичайного стану задля отримання грошей на стіну на кордоні з Мексикою. Про це він заявив у Білому домі після зустрічі з лідерами демократами і республіканцями.

Нагадаємо, Трамп загнав американців до кредитної кабали.

Як повідомляв Знай.uа Партії США не змогли домовитися.

Знай.uа писав, Трамп погубив США.