У США після тривалої хвороби, на 92-му році життя помер колишній міністр оборони США Гарольд Браун.

За словами дочки екс-глави Пентагону Дебори Браун, причиною смерті її батька став рак. Гарольд Браун тривалий час боровся з недугом, а останні дні свого життя колишній воєначальник провів у своєму заміському будинку в Санта-Фе в штаті Каліфорнія.

Гарольд Браун очолював Міністерство оборони США з 1977 по 1981 рік. У той час президентом США був Джиммі Картер.

Браун став першим міністром оборони з науковим ступенем. Також глава Пентагону першим з усіх міністрів оборони США відвідав Китайську Народну Республіку.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

В 1981 році Гарольд Браун був нагороджений "Президентською медаллю Свободи", в 1993 році — "Премією Енріко Фермі" (вручається за наукові і технічні досягнення в галузі вивчення, використання і виробництва енергії).

Браун займав пост Міністра військово-повітряних сил США. Виступав прихильником війни у В'єтнамі, був розробником плану здійснення бомбардувань, але став прихильником зменшення ескалації військ США.

Під час свого правління Браун допомагав сформувати політику національної безпеки епохи холодної війни в Америці, що включала терміни секретаря оборони та секретаря ВВС.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп не віддавав офіційного розпорядження чи наказу на виведення американських військ з Афганістану. Про це заявив у п'ятницю спікер Ради нацбезпеки США Гарет Маркіс, передає Bloomberg.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", військовий літак Трампа вдерся в Крим, окупанти в паніці.

Після заяв Дональда Трампа про так званої перемоги у Сирії з'явилася ще одна новина. Так, виведення військ Сполучених Штатів Америки з місць дислокації на сирійській території буде тривати кілька місяців.
В даний момент в американському оборонному відомстві уточнюється конкретна дата повного виведення військ. У Пентагоні заявляють, що територію Сирії покинуть близько двох тисяч військових США.