Українців привітав з Різдвом Христовим на своїй сторінці у Facebook депутат від політичної партії "Наш край" Сергій Шахов.

"Дорогі друзі, від щирого серця вітаю із прийдешнім Святом Різдва Христова! Нехай воно принесе у ваші серця любов і спокій, в домівки – достаток та сімейне тепло, а для всієї нашої України – мир і процвітання!", - написав політик.

Як відомо, Верховна Рада України призначила додаткове свято на Різдво Христового за Григоріанським календарем - 25 грудня. Відповідний законопроект 5496 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України" щодо святкових і неробочих днів".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

До того ж, згідно зі статистичними даними Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури трохи більше 23 тисяч діючих релігійних православних, греко-католицьких і деяких інших християнських громад відзначають Різдво христове 7 січня за Юліанським календарем.

Водночас на сьогодні в Україні нараховується близько 11 тисяч релігійних католицьких і протестантських громад, що складає близько 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня.

Таким чином, значна кількість віруючих України відзначає це релігійне свято в інший день, ніж визначений на законодавчому рівні як вихідний день. Крім цього, загалом у світі більшість християнських церков, в тому числі більшість помісних Православних Церков світу, відзначає Різдво Христове саме 25 грудня.

Для багатьох українців така дата також є прийнятною з огляду на оптимізацію святкування релігійного свята Різдва Христового, що супроводжується постом, та світського – Нового року.

Дивіться: Чому Різдво в Україні святкують двічі?

Нагадаємо, українцям нагадали основні традиції Різдва. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, чого категорично не можна робити на Різдво. Також "Знай.ua" писав, синоптики поділилися прогнозом погоди на Різдво.