На Різдво Христове, 7 січня, погода вирішила зробити українцям справжній "сюрприз" у вигляді невеликих денних морозів. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у своєму блозі на Opinionua.

"В цьому році на Святвечір і Різдво атмосфера вирішила і собі згадати дитинство. В Україні буде домінувати холодна повітряна маса арктичного походження. Вже 5 та 6 січня, а також 7 числа, у більшості областей температура вночі -5-12 градусів, а вдень стовпчики термометрів коливатимуться близько 4-8 градусів морозу. На дорогах зміцниться ожеледь", - написала синоптик.

Також Діденко додала, що незначні опади охоплять більшу частину областей.

"На Різдво сніг найбільш імовірний у західних областях. На іншій території України – або хмарність, або невелика сніжна крупа", - підкреслила вона.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

У Києві 7 січня, згідно з прогнозом Діденко, варто очікувати -5…-10 градусів морозу вночі і -3…-6 за Цельсієм вдень.

"На дорогах дуже слизько. 7 січня опади малоймовірні. 8-9 січня в Києві очікується посилення нічного морозу до -8-12. Вдень буде -4-8 за Цельсієм", - розповіла синоптик.

При цьому в прогнозі Укргідрометцентру вказується, що на Різдво в Україні пройде невеликий сніг. Температура вночі та вдень 6-12° морозу, у південних областях вдень 2-7° морозу (вночі 8 січня, крім півдня, 9-15° морозу, в Карпатах та на півночі Лівобережжя до 18° морозу).

Народний прогноз погоди в Україні

7 січня відзначається Різдво — одне з головних християнських свят. З давніх часів це день примирення, доброти, миролюбності, прославлення Христа. Наші предки помітили, якщо у цей день тепло — весна буде холодна. Якщо ж у день Різдва холодно і хурделиця, буде холодно і літом. Густий іній і сніг у цей день передвіщали літом достаток хліба і малини. Незважаючи на урочистість цього свята, світлий, ясний день вказував на неврожай. А багато зірок на небі — на врожай грибів, ягід і гороху.

Нагадаємо, що у зв'язку зі складними погодними умовами, "Київавтодор" звернувся до водіїв з проханням бути уважними та обережними на дорогах.

Як повідомляв портал Знай.uа, 7 січня у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей, у горах Львівської області очікується сніголавинна небезпека.

Також портал Знай.uа писав, що літня жінка була знайдена мертвою і двоє чоловіків пропало безвісти через снігопад, який обрушився на частину Греції.