Український політтехнолог Валентин Войтков висловив сласну думку щодо дійсних рейтингів кандидатів у президента України, вибори якого відбудуться за лічені місяці.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це пише СЛОВО І ДІЛО з посиланням на коментарі експерта.

Войтков вважає, що протягом останніх дев’яти місяців більш-менш вдалу кампанію проводить Тимошенко.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тимошенко

Войтков стверджує, що саме вона наразі є лідером президентської гонки. Імовірно, вона буде в другому турі. Складно передбачити обставини, які б завадили їй це зробити, констатував він.

Порошенко

Основний конкурент Тимошенко – Порошенко, оскільки він має співставні ресурси – кадрові, фінансові, адміністративні. З тим потенціалом, який у нього є, він може спокійно претендувати на потрапляння до другого туру.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Зеленський

На думку експерта, Зеленський має реальні шанси на другий тур, оскільки впізнаваність на рівні 100%, є ресурс у вигляді 1+1.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Скоріш за все, Зеленський піде на вибори. На тлі того негативу, що накопичився щодо до традиційних політиків, які давно всім набридли, Зеленський може потрапити до другого туру. Ми знаємо низку країн ЄС, де люди, які не мали стосунку до політичної системи, ставали прем’єр-міністрами, очолювали коаліцію. Зеленський – уже не фантастика, а реальність", – пояснив він.

Бойко та екс-регіонали

Бойко міг би мати вищі шанси, якби на його електоральному полі не було таких кандидатів, як Мураєв, що запустив канал, працює з тією ж аудиторією й дає схожі месиджі.

Юрій Бойко
Юрій Бойко

"Найімовірніше, від "Опоблоку", його ахметовської частини, піде Вілкул, який також має ресурс для серйозної кампанії. Попри його скромні показники – близько 1%, – він може наростити рейтинги. Це будуть ті голоси, які він відбиратиме в Бойка", – підкреслив він.

"Якщо брати цю четвірку й розподілити шанси, то ймовірність потрапляння до другого туру в Тимошенко – 90%, Порошенка та Зеленського – 50-60%, а Бойка – 20-30%", – резюмував Войтков.

Гриценко

Гриценко також проводить не дуже чітку кампанію, а рейтинги його знижуються. Крім того, він не має особливо фінансового ресурсу, наголосив політтехнолог.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Вакарчук

На думку експерта, постійними ваганнями й тим, що він не зміг донести, чи братиме участь у виборах, Вакарчук багато втратив.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Сьогодні не та ситуація, коли люди так довго чекатимуть рішення.

Нагадаємо, Зеленський розповів, які умови потрібно створити для малого та середнього бізнесу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, виборча кампанія-2019 в Україні стартувала зі скандалу.

Також Знай.ua писав про те, що Святослав Вакарчук висловився у соціальній мережі про отримання ПЦУ Томосу про автокефалію.