Актор та лідер студії "Квартал 95" Володимир Зеленський заявив, що подав свою кандидатуру на вибри президента України, які відбудуться в березні цього року. Голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що Зеленський може відібрати велику частину виборців в інших депутатів.

Зокрема за лідера "Кварталу 95" може проголосувати частина російськомовної аудиторії у нардепа від "Опозиційною платформи - За життя" Юрія Бойка, нардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула та лідера партії "Наші" Євгена Мураєва.

"Якби не було Зеленського, вибирали б, швидше за все, між Бойко, Вілкулом та Мураєвим. А так виборців акумулює Зеленський, і це позитивно для нього", - сказав Фесенко.

Він також зазначив, що українцям подобається те, що Зеленський ще ніколи не був у політиці, як багато його колег по шоу-бізнесу. Саме це він використовуватиме і буде діяти неочікувано для усіх.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Головним інструментом передвиборної кампанії актора, на думку Фесенка, став серіал "Слуга народу". Його Зеленський може запропонувати виборцям в якості моделі своєї поведінки на посаді президента, зокрема в питанні побудови взаємин з олігархами. Без цього проекту він навряд чи б отримав таку підтримку громадян, зокрема молоді.

Керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко також заявив, що головним конкурентом "смішного кандидата" є Юлія Тимошенко. Ймовірно, що йому доведеться боротися з нею в другому турі.

Слабкою стороною Зеленського, на думку політолога, є те, що його головний електорат - молодь - не ходить на вибори. Фесенко також зазначив, що виборці не знають команди Зеленського і це мінус.

Нагадаємо, що український гуморист, автор Студії "Квартал 95" та кандидат у президенти Володимир Зеленський нещодавно вирішив розвіяти міф про те, що нібито ним "керує" колишній акціонер "ПриватБанку" Ігор Коломойський.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський показав, що зробить з корупціонерами: іншого вибору немає.

Також "Знай.ua" писав, що один з лідерів рейтингу майбутніх виборів президента України Володимир Зеленський попередив про підготовку провокації. Невідомі люди організовують "фейковую" акцію підтримки його політсили у Києві в соціальних мережах.