США та інші країни НАТО мають намір не допустити повторення інциденту, який стався 25 листопада поблизу Керченської протоки.

Відповіддю Росії на захоплення в полон українських моряків став вхід до Чорного моря десантного корабля ВМС США. Про це заявив військовий експерт, капітан першого рангу ВМС США Гаррі Табах в ефірі ObozTV.

"Цього треба було очікувати після того, як російські кораблі протаранили український буксир", — заявив Гаррі Табах.

За його словами, США та інші країни НАТО мають намір не допустити повторення подібних інцидентів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Туди збирається американський десантний корабель із морськими піхотинцями на борту. Ці кораблі самі не ходять, у нас кораблі ходять з ескадрою. Туди зайдуть кораблі, які його охоронятимуть. Це робиться тому, що українські кораблі намагатимуться пройти через протоку ще раз", - каже Табах.

За словами експерта, президент країни-агресора Володимир Путін "вже і сам не радий всьому, що відбувається" - він розуміє, що в РФ немає достатньо морської сили, щоб напасти на Натовські кораблі.

"Американський військовий корабель вони таранити не будуть, також і турецький, й інші кораблі, по-моєму, норвезькі, які там перебувають. Вони не будуть їх таранити, а тільки йтимуть за ними, "робитимуть тінь"... Росія розуміє — у неї немає достатньо морської сили, щоб потопити або напасти на НАТОвські кораблі", — заявив військовий.

Табах зазначив, що російський есмінець "Сєвєроморськ", який також зайшов до Чорного моря, належить до класу найсильніших військових кораблів, які є у Росії.

"Коли військові проводять якісь маневри, це завжди небезпечно для оточення, це небезпечна зброя", — додав він.

Нагадамо, американці відкрито стали на захист України після атаки у Керченській протоці. Експедиційний корабель USS FortMcHenry військово-морського флоту США увійшов у Чорне море для підтримки безпеки.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна отримає два морські кораблі від США: екіпажі вже готуються. Україна отримає патрульні катери класу "Айленд", які пообіцяли надати США вже в липні 2019-го.

Також Знай.ua писав, Росія відреагувала на військовий корабель США у Чорному морі