Нещодавно експедиційний корабель USS FortMcHenry військово-морського флоту США увійшов у Чорне море для підтримки безпеки.

У Міноборони РФ не забарилися із реакцію: одразу заявили, що "взяли дії судна під свій контроль". У відомстві зазначили, що корабель військово-морських сил США потрапив в акваторію Чорного моря о 21:00 за московським часом (о 20:00 за київським часом) 6 січня.

Як відомо, 6 січня прес-служба 6 Флоту США повідомила, що десантний експедиційний корабель USS FortMcHenry військово-морського флоту США йде до Чорного моря через протоку Дарданелли. Корабель здійснюватиме патрулювання – він може розмістити на своєму борту до півтисячі морських піхотинців.

USS FortMcHenryдесантного експедиційний корабель, який може розмістити на своєму борту до півтисячі морських піхотинців. Окрім того, на борту корабля розміщено майданчик для посадки та зльоту повітряних суден типу гелікоптер чи конвертоплан.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Відправили його в Чорне море у зв'язку із подіями у Керченській протоці 25 листопада минулого року, коли російське судно врізалося у буксир українських військових.

Дивіться: Захоплені українські моряки відмовлялись свідчити в суді окупованого Криму

Двоє наших військових малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир переходили планово та відповідно до міжнародних норм з порту Одеси до порту в Маріуполі.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Проте в Росії заявили, що українські військові кораблі нібито неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ і продовжили рух до Керченської протоки. Група українських кораблів продовжила свій шлях до Маріуполя.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Проте під час виходу з Керченської протоки російські прикордонні судна відкрили вогонь по українських кораблях, внаслідок чого 6 українських військових моряків зазнали поранень. Також Росія захопила 2 українських судна та взяла в полон 24 українських моряків, яких згодом арештували в окупованому Криму та вивезли до московських СІЗО.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Після цього Україна запровадила у 10-и областях воєнний стан до 26 грудня. Окрім того, 30 листопада Україна заборонила в’їзд на свою територію чоловікам-громадянам Росії у віці 16-60 років.

Дивіться: Корабель США в Чорному морі

Нагадаємо, російського пенсіонера схопили посеред океану з контрабандою. Як повідомляв "Знай.ua", комісія ВМС України за дезертирство позбавила одного з матросів статусу учасника бойових дій, вирок був винесений Іллічівським районним судом міста Маріуполя Донецької області. Також "Знай.ua" писав, судно з українцями і росіянами затонуло в Чорному морі.