Комісія ВМС України за дезертирство позбавила одного з матросів статусу учасника бойових дій. Вирок був винесений Іллічівським районним судом міста Маріуполя Донецької області.

Про це ВМС України повідомляють у Facebook.

Матрос Лабузов М. С. самовільно покинув територію своєї військової частини. Також він неодноразово притягувався командиром до адміністративної відповідальності за порушення дисципліни.

"Такі дії принижують ім'я захисника України. Кожен військовослужбовець повинен розуміти, що наявність статусу учасника бойових дій - це не просто документ, це визнання народом заслуг у справі захисту Батьківщини, свідчення довіри, яке ніхто не має права підривати", - прокоментували рішення у ВМС України.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Матроса визнали винним у скоєнні злочину, який підпадає під статтю "Самовільне залишення частини або місця служби під час воєнного стану".

За цей злочин матросу загрожує 3 роки 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі закритого типу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у відповідь на агресивні дії Росії в Керченській протоці Україна системно нарощує угруповання в Азовському морі. Про це у новорічному привітанні заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Ігор Воронченко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кожен раз, коли натовський корабель есмінець США заходить в акваторію Чорного моря, у Росії починається паніка. При цьому есмінець США на борту несе бойової ракетний потенціал всього Чорноморського флоту РФ. Про це розповів командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко.

Адмірал пояснює, що згідно з договором між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки від 2003 року для заходу кораблів НАТО потрібен дозвіл Росії.
"Знай.uа" писав, що США збільшують свою присутність шляхом розміщення стратегічних неядерних систем високоточної зброї в морських акваторіях, які прилягають до Росії.