Поліція США затримала росіянина на одному з островів Тихого океану. Його звинувачують в змові з метою незаконного експорту в Росію товарів військового призначення.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Федеральне бюро розслідувань США затримало Дмитра Макаренка на острові Сайпан, що розташований на Північних Маріанських островах. Його затримали відразу після прильоту, куди він прибув разом з дружиною, неповнолітніми дітьми та батьками. Після затримання його перевезли до Флориди.

Американська влада звинувачує його в спробі експорту в Росію із США військової техніки - приладів нічного бачення, тепловізійних приладів і капсулів для займання заряду.

У МЗС РФ підтвердили, що на островах був затриманий громадянин Росії. Там також наголосили, що дізналися про затримання російського громадянина "не від американських правоохоронних органів, а від його близьких". У той час як двосторонні Консульські конвенції зобов'язують сторону повідомити про факт затримання в триденний термін. Москва вимагає від Вашингтона пояснити причини затримання.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що білоруси не збираються здаватися "на милість" Путіну і зроблять все, щоб кремлівський агресор не напав на Україну через територію Республіки Білорусь. А якщо Росія надумає захопити їхню країну, то на Путіна чекає військовий сценарій, схожий з кровопролиттям в Афганістані.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Петро Порошенко вважає за необхідне запросити кораблі НАТО в акваторії Азовського моря для стримування агресії Кремля.

Також портал "Знай.uа" писав, що "Не може бути ніякого виправдання": генсек НАТО пообіцяв потужну підтримку для ЗСУ та жорстко розкритикував Росію. Столтенберг сказав, що НАТО буде і надалі допомагати Україні потужною підтримкою.