У Чорне море увійшов бойовий корабель Військово-морських сил США.

Судно, до якого прикута увага, виявився десантний корабель 6-го флоту ВМС США USS FortMcHenry (LSD 43). Про це повідомляється на сайті американських морських сил в Європі і Африці (NAVEUR-NAVAF).

"Входження USS Fort McHenry в Чорне море підтверджує нашу спільну рішучість забезпечити безпеку на Чорному морі і посилює наші міцні відносини з нашими союзниками по НАТО і партнерами в регіоні", - сказала командувач 6-м флотом США віце-адмірал Ліза Франчетті.

Американці запевнили, що проводитмуть спільні операції разом зі союзниками, для забепзечення миру в Європі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"USS Fort McHenry завантажений елементами 22 MEU пройшов через Стамбул сьогодні ввечері. Він є першим бойовим кораблем американського флоту, для розгортання до Чорного моря з моменту захоплення Росією українських судів у листопаді", - повідомляє Bosphorus Naval News.

Крім того, бойове судно може розмістити на своєму борту до півтисячі морських піхотинців. Для їх висадки на борту передбачено розміщення десантних кораблів на повітряній подушці LCACs (до 5 одиниць) або десантних катерів LCM-6s (до 21 одиниць).

Також на борту корабля розміщені майданчик для посадки і зльоту повітряних суден типу вертоліт або конвертоплан.

Нагадаємо, кожного разу, коли натовський корабель есминець США заходить в акваторію Чорного моря, у Росії починається паніка. При цьому есмінець США на борту несе бойової ракетний потенціал всього Чорноморського флоту РФ.

Як повідомляв Знай. ua, Україна отримає два морських гіганта від США: екіпажі вже готуються. У липні вони повинні бути в Україні.

Знай. ua писав, що в Азовське море увійшов ворожий флот, число кораблів лякає: співвідношення не на користь України. Україна має всього 2 бойових корабля в Азовському морі.