Кожен раз, коли натовський корабель есминець США заходить в акваторію Чорного моря, у Росії починається паніка. При цьому есмінець США на борту несе бойової ракетний потенціал всього Чорноморського флоту РФ.

Про це розповів командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко.

Адмірал пояснює, що згідно з договором між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки від 2003 року для заходу кораблів НАТО потрібен дозвіл Росії.

"Утім, кожен захід натівського корабля, есмінці США, викликає у Росії не те, щоб занепокоєння, а паніку. Оскільки в РФ знають, що такий есмінець США несе на борту бойової ракетний потенціал всього Чорноморського флоту РФ. Але повірте мені, всі договори будуть виконані. І Росія піде на те, щоб їх виконувати. Я сподіваюся, що всі санкції, всі заходи, які вводять ключові гравці світу у відношенні Росії, зрештою, зроблять свою справу", - пояснив Воронченко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Раніше повідомлялося, що США збільшують свою присутність шляхом розміщення стратегічних неядерних систем високоточної зброї в морських акваторіях, які прилягають до Росії. Про це повідомляє газета "Червона зірка", посилаючись на слова головнокомандувача Військово-морським флотом адмірала Володимира Корольова.

Результатом паніки Росії стала стаття в німецькому виданні Telepolis, опублікована в суботу, 22 грудня, в якій йдеться про те, що США мають намір забезпечити свободу морської навігації в районах Арктики, які Росія з якихось незрозумілих причин вважає своїми.

Нагадаємо, російський літак-розвідник літає в небі ЄС: невже почалося. У небі Європейського Союзу помітили російський літак-розвідник.

Як повідомляв Знай. ua, Україна отримає два морських гіганта від США: екіпажі вже готуються. У липні вони повинні бути в Україні.

Знай. ua писав, що в Азовське море увійшов ворожий флот, число кораблів лякає: співвідношення не на користь України. Україна має всього 2 бойових корабля в Азовському морен.