Шоумен і комік, а нині кандидат у президенти України Володимир Зеленський, який нещодавно зареєстрував свою партію "Слуга народу", вирішив залучити виборців за допомогою відомої ідеї, якою вже скористалися в 20 країнах світу. Зеленський через соціальні мережі залучає громадян, щоб створити передвиборну програму. За словами політичного експерта Вікторії Підгірної, "метод Зеленського" є сучасним демократичним інструментом, пише Politeka.net.

«Демократія – це і є залучення громадян як таке. У нас обмежена участь людей у формуванні програм. Звичайно, якщо Володимир Зеленський зробить, як робили раніше (просто опитували і не враховували думок), – це буде популізм. Якщо він дійсно хоче врахувати думки, то це нормальний сучасний демократичний інструмент», – сказала Вікторія Підгорна.

За словами експерта, практика залучення громадян до формування програми, яку використовує Володимир Зеленський є поширеною у світі – ця технологія використовується не менш ніж в 20 країнах, зокрема у Великобританії, Перу, Грузії, країнах Північної Європи. Так, у північноєвропейських країнах спеціальними платформами для проведення опитувань користуються близько 42% виборців.

Політолог уточнила, що заяви про те, що звичайні люди нібито ні в чому не розбираються, служать лише виправданням для допуску громадян до політичних процесів.

«Криза демократії сьогодні – поява трамп, підтримка правих популістів – якраз пов'язаний з тим, що домінує політичний істеблішмент і элитистские підходи. Люди з цим не згодні. Подолати кризу можна лише за допомогою участі людей в політичних процесах», – пояснила Вікторія Підгорна.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Лещенко зробив скандальну заяву: Порошенко схиляє Вакарчука підтримати його на виборах.

Також нагадаємо, що п'яного Зеленського загребли копи: кричав і не міг згадати, як його звуть, таким ви його ще не бачили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль оцінив шанси коміка на крісло глави держави.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський утер носа всім чиновникам і показав, яким повинен бути президент.

Країна в очікуванні майбутніх виборів президента, які відбудуться в кінці березня 2019. Поки українці не ознайомилися з повним списком кандидатів на крісло глави держави, однак кілька людей прикували особливу увагу народу.

Також портал "Знай.uа" писав політологи оцінили шанси Зеленського на виборах.