Слідчі зі США зацікавилися українськими політиками, які їздили на інавгурацію Дональда Трампа.

Зокрема, їх цікавить, яким чином громадяни України отримали запрошення на інавгурацію 45-го президента Штатів. Про це пише The New York Times.

Зараз спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує справу про російське втручання у вибори в США, вивчає список українських політиків і бізнесменів, які відвідали інавгурацію президента США Дональда Трампа.

"Команда Мюллера опитала кількох людей, намагаючись з'ясувати, яким чином громадяни України отримали запрошення на інавгурацію Трампа. Американців також цікавить, з ким зустрічалися українці і що обговорювали", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Крім того, джерела видання The New York Times зазначають, що на інавгурації Трампа були присутні десятки політиків і бізнесменів з України. Зокрема, йдеться про народних депутатів Сергія Ківалова, Віталія Хомутинника і Борислава Березу, а також екс-нардепа Андрія Артеменка і бізнесмена Павла Фукса.

Також журналісти ставлять запитання про дії українських лобістів у Вашингтоні. Їх також цікавить роль одіозного політконсультантами Януковича і екс-керівника передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта.

Нагадаємо, з'явилася інформація, що керівник київського офісу Костянтин Килимник дуже багато разів обговорював "мирний план по Україні" з колишнім керуючим передвиборних кампаній Януковича і Трампа американським політтехнологом Полом Манафортом.

Також відомо, що вони обмінювалися інформацією соцопитувань щодо виборчої кампанії Трамп-Клінтон в 2016 році.

Як повідомляв Знай.uа, президент Франції Емманюель Макрон обговорив з президентом Росії Володимиром Путіним ядерну угоду з Іраном.

Також Знай.uа писав про те, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вважає, що президент Росії Володимир Путін міг доручити російському адвокату Наталії Весельницкій "посіяти хаос" у США.