Часткове зупинення роботи американського уряду стало найдовшим в історії США і побило попередній рекорд, встановлений у 1995-96 роках під час президентства Білла Клінтона.

У суботу, 12 січня, пішов двадцять другий день шатдауна, яким називають призупинення роботи американських органів влади, про що повідомляє BBC.

За часів правління Клінтона термін бюджетного кризи тривав трохи менше – 21 день.

Президент США Дональд Трамп відмовляється прийняти бюджет, якщо в нього не будуть включені кошти на зведення стіни на мексиканському кордоні. Для цього Білому дому потрібно 5.7 мільярдів доларів, з чим категорично не згодні демократи.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приблизно чверть усіх працівників федерального уряду залишаються безробітними до тих пір, поки бюджет не узгоджений, 800 тисяч співробітників не отримують заробітну плату. У п'ятницю, 11 січня, державні службовці, до яких належать агенти ФБР, охоронці в'язниць, співробітники аеропортів не отримали свою заробітну плату, першу в цьому році.

У той же час Дональд Трамп заспокоює всіх і розвіює спекуляції щодо того, що планує оголосити надзвичайний стан для того, щоб отримати необхідну суму в обхід Конгресу. Зведення стіни на мексиканському кордоні було одним з ключових обіцянок під час передвиборної кампанії президента.

Як стверджує Трамп, надзвичайний стан – це дуже легкий вихід, але він воліє, щоб з проблемою впорався Конгрес.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що американських слідчих зацікавили українські політики, які були присутні на інавгурації Трампа, а саме те, яким чином вони отримали запрошення. На церемонії були присутні десятки бізнесменів і політиків з України. Зокрема, мова йде про народних депутатів Віталія Хомутинника, Сергія Ківалова та Борислава Березу, а також екс-нардепа Андрія Артеменка і бізнесмена Павла Фукса.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Путін протягом декількох років ставить не тільки на агресію щодо України, але також планує захоплення Білорусі. Як вважають політологи, Путін більше не побоюється США, оскільки впевнений, що дні Трампа полічені.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленський може повторити феномен Трампа, оскільки його також не сприймають всерйоз і висміюють.