Навколо майбутнього президентства коміка Володимира Зеленского з кожним днем піднімається все більше галасу. Люди втомилися від "традиційних" політиків та їхніх нескінченних обіцянок – цим пояснюється божевільне зростання рейтингів Зеленського, якого злі язики вже встигли охрестити "клоуном". Судячи з того, як різко реагують на рішення Зеленського балотуватися його опоненти, і з того, які дані надають соцопитування, у кандидата-самовисуванця є всі шанси сісти в президентське крісло. Про те, хто допомагає лідеру кварталу-95 на нелегкій політичному шляху, і як комік буде розвивати свою передвиборну програму, виданню РБК-Украина розповів політтехнолог Зеленського.

Зеленський "посуне" Порошенко?

Зеленський упевнено увійшов у трійку лідерів електоральних симпатій українців. За даними дослідницької групи "Рейтинг" і опитування, в якому взяли участь 40 000 українців, у Зеленського є реальна можливість пройти у другий тур.

Згідно з цим опитуванням, Юлія Тимошенко в першому турі може отримати 20,8% голосів тих, хто визначився і піде на вибори, Зеленський - 13,4%, Порошенко - 11,1%.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

На стороні Зеленського в основному молодь, віком від 18 до 30 років. Це більше 40% прихильників артиста. Найбільше новоспеченого політика підтримують у містах з населенням від 20 до 100 000 чоловік і селах на півдні і сході країни, додає джерело. "Але якщо Зеленський вийде у другий зетур, я не виключаю, що доля виборів вирішиться саме на Західній Україні", - зазначає співрозмовник.

Хто спонсорує

Зеленський не заявляв, хто саме є його політичним союзником і хто спонсорує його президентство. Однак ЗМІ масово стверджують, що Зеленського спонсорує екс-власник нині націоналізованого Приватбанку Ігор Коломойський. За другою версією, менш тиражованої, ще один "акціонер" походу Зеленського в президенти - бізнесмен Павло Фукс, по третій - Валерій Хорошковський, який раніше був співвласником телеканалу "Інтер".

Ближче до народу і допомога соцмереж

Зеленський набирає свою команду з народу, в соцмережах - це сучасний демократичний хід, який зараз використовується в більш ніж 20 країнах. "Підкуповує" народ Зеленський ще й тим, що просить допомогти скласти передвиборну програму, написавши п'ять основних проблем України.

За кілька днів користувачі соціальних мереж висунули сотні пропозицій, у тому числі і такі оригінальні, як скасування всіх податків або розстріл членів парламенту і уряду.

"У Зеленського є власне бачення програми, яка на 95% збігається з тезами, озвученими ним в інтерв'ю Дмитру Гордону", - поділився один з джерел у штабі. Зокрема, це і досягнення миру на Донбасі шляхом прямих переговорів з Москвою і особисто з Путіним, і заборона олігархам втручатися в редакційну політику медіа, що їм належать, а також перегляд співпраці з МВФ.

Повідомляється, що передвиборна кампанія Зеленського буде побудована на протиставленні "еліт" і "народу". Зеленський говорить виборцям – "я такий же, як ви, один з вас". І згідно очікуванням політтехнологів і стратегів Зеленського, це спрацює.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Притулу і Зеленського зіштовхнули лобами: що з цього вийшло.

Також ми писали, що у Зеленського вперше розповіли про стосунки з Коломойським.

Крім цього, наш портал повідомляв, що Естафету Зеленського підхопив ще один комік: балотується в президенти.