Державний секретар США Майк Помпео під час своєї промови заявив про дружбу з Китаєм.

Про це повідомляють ЗМІ.

Помпео різко засудив думку певних експертів про неминучий конфлікт наддержав США та Китаю, зазначивши, що американська адміністрація намагається побудувати дружні відносини.

"Є ті, хто каже, що конфлікт наддержав між нашими двома країнами неминучий. Ми так не вважаємо. Ми хочемо знайти сфери, де ми зможемо працювати разом", - заявив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Крім того дипломат підкреслив, що так звані торгові війни між країнами повинні базуватись виключно на принципах справедливості.

"Відносини мають будуватися на демократичних принципах. Ми сподіваємося, що Китай прийме політику, яка узгоджується з цим. Якщо вони це зроблять, я впевнений, що наші країни будуть процвітати разом", - сказав держсекретар.

Разом з тим варто відзначити, що Північна Корея завжди приховувала свої військові розробки і маневри, звичайно, тільки не на параді. Проте фахівцям з Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у США вдалося вивчити супутникові фото і наявну інформацію про ракетну програму КНДР.

Аналітики знайшли склад стратегічних балістичних ракет. Відомо, що зброя знаходиться на базі "Сіно-Рі" в КНДР.

За інформацією експертів, база знаходиться в 212 км на північ від демілітаризованої зони на кордоні КНДР і Південної Кореї, і містить балістичні ракети середнього радіусу Nodong-1.

Аналітики зазначили, що, судячи з супутниковими знімкам, зробленими у грудні 2018 року, база активна, поруч з нею розташовано училище для офіцерів. Балістичні ракети з бази "Сіно-Рі" можуть долетіти як до Японії та Південної Кореї, так і до американського острову Гуам в Тихому Океані.

Крім того варто відзначити, що президента США Дональда Трампа номінували на антипремію "Золота малина" (Razzie Award). Її вручають за найгірші роботи в кінематографі.

Трамп претендує на звання найгіршого актора за ролі в документальних фільмах "Смерть нації" режисера Дінеша Д'Соузи, а також "Фаренгейт 11/9" Майкла Мура.

Конкуренцію Трампу складають актори Джон Траволта ("Кодекс Готті"), Джонні Депп ("Шерлок Гномс"), Вілл Фарелл ("Холмс & Ватсон") і Брюс Вілліс ("Жага смерті").

Нагадаємо, Сенцов надіслав звісточку з катівень путінської в'язниці.

Як повідомляв "Знай.ua", слідом за Меттісом Трамп може втратити іще одного чиновника.

Також "Знай.ua" писав, що колишня дружина Трампа підірвала мережу напівголими фото.

Дональд Трамп, Диктатори