Члени Демократичної партії не підтримали пропозиції президента США Дональда Трампа щодо вирішення міграційних проблем. Розбіжності між ними призвели до часткового припинення роботи уряду країни.

"На жаль, з повідомлень ясно випливає, що його (Трампа) пропозиція є компіляцією раніше відкинутих ініціатив, кожна з яких є неприйнятною, і які в цілому не стали справедливою пропозицією, здатною повернути впевненість в житті людей", – йдеться в повідомленні конгресвумен Ненсі Пелосі.

Політик ще до виступу Трампа заявила, що його пропозиція – це "невідповідний варіант". Після промови президента Америки Ненсі Пелосі також відзначила, що у виступі президента не було "ніякого співчуття до федеральних службовців, які зіткнулися з такою невизначеністю через хаос, викликаний шатдауном Трампа".

Лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер також нагадав Трампу, що "шатдаун" шкодить великій кількості людей в США.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"На жаль, Трамп продовжує пропонувати односторонні і неефективні рішення", - сказав він.

Лідер демократичної більшості в палаті представників США Стені Хойер прокоментував ситуацію на своїй сторінці в Twitter: "Президент повинен перестати тримати уряд в заручниках і завершити "шатдаун", щоб федеральні службовці могли повернутися до роботи на благо американського народу".

Також він помітив, що після відновлення роботи уряду в США, сторони зможуть приступити до переговорів щодо зміцнення безпеки кордонів в країні.

У свою чергу, республіканці виступили на підтримку Трампа і його пропозицій. Лідер республіканців в палаті представників Кевін Маккарті прокоментував пропозицію Трампа в Twitter: "Спікеру Пелосі і сенатору Шумеру тепер потрібно відмовитися від опору і почати працювати з республіканцями, щоб застосувати ці пропозиції".

Сам же президент назвав свою пропозицію "розумним компромісом, який повинні прийняти обидві партії".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Америці розробляють проект введення нових санкцій щодо компаній, які будують Північний потік-2.

Як повідомляв портал "Знай.uа": поточний шатдаун в США є найдовшим в історії США і побив попередній рекорд Білла Клінтона, встановлений у 1995-96 роках.

Також "Знай.uа" писав, що гучне будівництво стіни з Мексикою, що є частиною передвиборної програми Трампа, супроводжується гучним скандалом.