Під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) стався конфлікт між російською пропагандисткою Ольгою Скабеєвою (канал "Росія 1") та Іриною Геращенко. Мова йшла про прийняття резолюції про визнання українських моряків, захоплених Російською Федерацією, військовополоненими.

25 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію про те, що українські моряки визнаються військовополоненими і повинні бути негайно звільнені.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Геращенко стала російською мовою зачитувати звернення до сімей російських військовослужбовців і інших громадян РФ, які були захоплені українськими військовими і зараз знаходяться на території нашої країни.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вона зазначила, що росіян включили в перелік на обмін полонених, додавши: "заберіть своїх, віддайте наших". Втім, це не зупинило Скабеєву, коли Геращенко спілкувалася з нашими, українськими журналістами.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Зухвала поведінка росіянки обурила і народного депутата Борислава Березу. Нардеп вирішив діяти і "прикрив" Геращенко, заблокувавши росіянам доступ до першого віце-прем'єра. Співробітники прес-служби РЄ також закликали її припинити порушувати порядок.

"Я зробила все можливе, щоб донести інформацію, що РФ не забирає своїх 25 громадян, засуджених в Україні і не дає ніякої відповіді на всі наші пропозиції щодо обміну. Я звернулася до сімей росіян із закликом тиснути на Путіна. Я зачитала всі прізвища 10 раз . Російська пропагандистка була в люті. Я - спокійна, у мене після Мінська на таких прошмандовок нульова толерантність і спокійна реакція ", - розповіла Ірина Геращенко на своїй сторінці в соцмережі.

Одразу після цього лідер Чечні Рамзан Кадиров погрожував народному депутату Україну і члену делегації в ПАРЄ Бориславі Березі, який в кулуарах ПАРЄ вступив у конфлікт з російською пропагандистською Ольгою Скабєєвою .

Кадиров заявив, що якби такий інцидент стався з українською журналісткою в Росії, він став би приводом для критики на Заході і змусив серйозно замислитися про права людини. Однак у випадку зі Скабеєвою всі "мовчать, як ніби в рот води набрали".

Дивіться: Конфлікт Геращенко із російською пропагандисткою

Нагадаємо, голова Державної Думи Росії В'ячеслав Володін запропонував запросити в Думу представників компанії Google через позначення анексованого півострову Крим українською територією.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський прийшов подавати документи кандидата у президенти України до Центральної виборчої комісії. Також "Знай.ua" писав, Кремль додатково виділив російським спецслужбам 350 мільйонів доларів для впиливу на вибори президента України.