Скандальні російські олігархи Аркадій та Борис Ротенберги залишилися без двох приватних літаків Bombardier через санкції США.

Про це повідомляє "Хвиля".

Варто відзначити, що наближений до Путіна Борис Ротенберг ще донедавна володів літаком Bombardier Global 5000, який експерти оцінили у величезні 25 млн. доларів.

У свою чергу Аркадію Ротенбергу належав Bombardier Challenger 300, який оцінили у трішки менші 15 млн. доларів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відзначається, що обидва приватні літаки були записані не на російські компанії, а на кіпрські офшори Damstone Limited і Olpon Investment Limited. Представники олігархів вже встигли заявити, що обидва літаки були куплені у кредит, який надав банк Credit Suisse. Проте після введених санкцій США банк перестав приймати платежі від олігархів та без повідомлення позичальників продав літаки.

"Ціна продажу була визначена банком самостійно і не повідомлялася позичальнику", - сказав представник бізнесмена.

Разом з тим варто відзначити, що російський президент Володимир Путін хоче, щоб Японія допомогла йому послабити західні санкції. Заради цього він готовий пожертвувати двома з чотирьох підконтрольних Росії Курильськими островами, про що повідомляє Ілля Пономарьов.

Як він вважає, домогтися дружби з Токіо уряду Росії буде дуже непросто.

Політик підкреслив, що думка звичайних росіян про передачу островів для Путіна не має значення. Як він заявив, що для цього у Кремля є ефективна пропаганда на російському телебаченні. З її допомогою людям пояснять, що мова йде про двы скелы, які не мають принципового значення і на яких ніхто не живе.

Пономарьов розповів, що суперечливі острови служать для Росії, виключно як межі для вимірювання територіальних вод, адже на них вже давно ніхто не проживає.

"Ці два острови мають значення тільки потоками міграції риби. Ця скеля – як в Україні був спірний з Румунією острів Зміїний, який мав значення лише для територіальних вод, щоб потім видобувати там нафту і газ. Для Росії це те ж саме. Ніхто там не живе, військового значення не має, але земля зайвою не буває".

У той же час він не виключає, що історично питання цілком може вирішити компромісом. З чотирьох островів Японії віддадуть два маленьких, а великі Росія залишить собі.

Нагадаємо, Кремль дозволив європейським спостерігачам побувати у Криму.

Як повідомляв "Знай.ua", США вдарять по Росії новими санкціями.

Також "Знай.ua" писав, що Галкін сказав, коли скинуть Путіна.

Клімкін про Swift та інші ідеї про антиросійські санкції