У разі відмови від проведення дострокових виборів ЄС змушений буде визнати влади Венесуели не легітимними.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на відповідну заяву Ради Європи.

Європейський союз закликав Ніколаса Мадуро оголосити в країні дострокові президентські вибори. У заяві засуджується насильство з боку влади Венесуели по відношенню до протестувальників, що призвело до загибелі активістів.

"Президентські вибори минулого року у Венесуелі не були ні вільними, ні чесними, ні надійними, без демократичної легітимності. Країна терміново потребує уряду, який буде представляти волю народу Венесуели", - підкреслили в Раді Європи.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Євросоюз сподівається, що про проведення дострокових президентських виборів у Венесуелі буде оголошено протягом наступних днів. При відмові від дострокових виборів Євросоюз визнає нинішню владу Венесуели не легітимною, а тимчасовим президентом - лідера опозиції Хуана Гуайдо.

Нагадаємо, скандальний Мадуро може втратити крісло президента Венесуели: в країні назріває революція

Контрольовані "опозицією" Національні збори Венесуели оголосили нелегітимним другий президентский термін Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє агентство AFP.

Більше того, народні обранці закликали армію підтримати їх рішення і стати на захист демократії.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", парламент Венесуели визнав Мадуро узурпатором: заблокувати всі рахунки президента

Національна асамблея Венесуели схвалила заяву, згідно з яким Ніколас Мадуро визнається узурпатором, про що повідомляє РБК-Украина, посилаючись на Nacional.

Документ передбачає, що всі дії і рішення виконавчої влади будуть визнані недійсними. Мадуро вступив на посаду президента Венесуели на 2019-2025 роки 10 січня.

Також "Знай.uа" писав про те, що лідер опозиції скинув латиноамериканського Януковича з престолу: він був диктатором і тираном

Спікер парламенту Венесуели і лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Про це в середу, 23 січня повідомляє Reuters.