Згідно S&P, наслідки призупинення роботи уряду позначаться на фінансових ринках США.

Через припинення роботи урядових установ ("шатдаун") економіка Сполучених Штатів Америки втратила щонайменше 6 мільярдів доларів. Про це свідчать дані компанії S&P Global Ratings, передає Reuters.

"Хоча цей шатдаун закінчився, невелика угода на Капітолійському пагорбі, швидше за все, відіб'ється на настрої на фінансових ринках і впевненості бізнесу", - кажуть в повідомленні S&P.

Робота уряду США і низки бюджетних установ була припинена з 22 грудня 2018 року через розбіжності між президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом і демократами про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Цей "шатдаун", яке тривало 35 днів, став рекордним в історії країни.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На початку січня в Раді економічних консультацій Білого дому прогнозували, що через "шатдаун" в першому кварталі 2019 року американський ВВП може знизитися на 0,1%.

Нагадаємо, 25 лютого президент США Дональд Трамп призупинив "шатдаун", підписавши законопроект, який надає можливість фінансового забезпечення американським федеральним відомствам до 15 лютого 2019 року.

"Представники демократичної партії США можуть вирішити проблему шатдауна за 15 хвилин", - написавши Трамп в Twitter.

Він також закликав демократів звернути до своїх сенаторів і конгресменів для відновлення роботи уряду.

В США з 22 грудня триває "шатдаун" (призупинення роботи уряду) у зв'язку з тім, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 рік. Демократична партія не згодна включити в нього 5 млрд доларів для будівництва стіни на американо-мексиканському кордоні для стримування потоків нелегальних мігрантів. Трамп наполягає на цьому пункті.

Як повідомляв раніше "Знай.uа" часткове зупинення роботи американського уряду стало найдовшим в історії США і побило попередній рекорд, встановлений у 1995-96 роках під час президентства Білла Клінтона.

У суботу, 12 січня, пішов двадцять другий день шатдауна, яким називають призупинення роботи американських органів влади, про що повідомляє BBC.

Також Знай.uа писав про те, що Президент Дональд Трамп знову порушив проблему з мігрантами та звернувся до уряду США з пропозицією.