У п'ятницю, 18 січня, стало відомо про те, що президент США Дональд Трамп у зв'язку з "шатдауном" скасував запланований візит делегації на Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передають ЗМІ.

"Через те, що 800 тисяч американських робітників не отримують зарплату, президент США Дональд Трамп скасував візит своєї делегації на Всесвітній економічний форум у Давосі, щоб його команда могла надавати необхідну допомогу", - зазначила речник глави Білого Дому.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Раніше Трамп написав у своєму Twitter, що не поїде на Всесвітній економічний форум в Європу через розбіжності з "демократами" в США.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп заявив, що призупинення роботи уряду країни є гуманітарною кризою.

"Представники демократичної партії США можуть вирішити проблему шатдауна за 15 хвилин", - написав Трамп в Twitter.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Він також закликав демократів звернутися до своїх сенаторів і конгресменів для відновлення роботи уряду.

В США з 22 грудня триває "шатдаун" (призупинення роботи уряду) у зв'язку з тим, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 рік. Демократична партія не згодна включити в нього 5 млрд доларів для будівництва стіни на американо-мексиканському кордоні для стримування потоків нелегальних мігрантів. Трамп наполягає на цьому пункті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, часткове зупинення роботи американського уряду стало найдовшим в історії США і побило попередній рекорд, встановлений у 1995-96 роках під час президентства Білла Клінтона.

У суботу, 12 січня, пішов двадцять другий день шатдауна, яким називають призупинення роботи американських органів влади, про що повідомляє BBC.

Також Знай.ua писав про те, що Президент Дональд Трамп знову порушив проблему з мігрантами та звернувся до уряду США з пропозицією.