Лідер популярної української групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук не братиме участь у президентських виборах цього року, однак може підтримати Андрія Садового або Анатолія Гриценка.

Про це написав нардеп Мустафа Найєм на офіційній сторінці в Facebook, передає Politeka.

«Зі звернення очевидно, що команда Святослава буде готуватися до парламентських виборів», — припустив політик.

За його словами, досвід президентських виборів показує, що похід кількома розрізненими колонами — це поразка.

співак Святослав Вакарчук

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Шанс на самостійний прохід у парламент мають лише кілька партій. Але і в них недостатньо організаційних ресурсів для захисту голосів, агітації і донесення своєї програми. А в разі успіху ми отримаємо в наступному парламенті не сильну фракцію, а невелику групу «білих ворон»», — заявив Найєм.

Також нардеп зазначив, що з 2014 року ситуація змінилася і серйозних гравців з великими ресурсами буде більше, як і ще більше скепсису та апатії. Тому потрібно готуватися до об'єднання всіх сил та створення єдиної коаліції.

Найєм повідомив, що подібні переговори ведуться як між вже існуючими політичними силами, так і між ініціаторами нових проектів. На його думку, чим раніше почнуться інтеграційні процеси, тим більше шансів, що така коаліція виникне відразу після президентських виборів.

співак Святослав Вакарчук

«Між тим, невисування Святослава означає, що єдиного кандидата на президентських виборах від опозиційних демократичних сил повинні визначити Анатолій Гриценко та Андрій Садовий. Впевнений, Святослав Вакарчук підтримає будь-кого з них, якщо вони домовляться», — підсумував Мустафа Найєм.

Крім того, переговори ведуться між організаціями «Громадянською позицією», «Самопоміччю» і «Силою людей» і Святослав Вакарчук прямо або побічно бере участь у цих переговорах.

ОБЪЕДИНЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТСКИЕ ВЫБОРЫ Святослав Вакарчук не будет выдвигать свою кандидатуру президентских выборах 2019...

Geplaatst door Mustafa Nayyem op Maandag 28 januari 2019

Нагадаємо, Володимир Зеленський оприлюднив на офіційному ресурсі своєї партії відео, де розповів, чому, на його думку, більшість помиляється щодо нього.

Як повідомляв портал Знай.uа, штаб Порошенка минулого тижня почав збір підписів на підтримку змін до Конституції з приводу вступу України в ЄС і НАТО.

Також портал Знай.uа писав, що Вакарчук не буде підтримувати чинного гаранта Петра Порошенка, хоча це йому постійно приписують останнім часом.