В Україні середня заробітня плата у грудні зросла до 10,573 гривень. Тож сума у 2,8 рази перевищила показник мінімальної зарплати.

За даними Держстату, зростання реальної зарплати за грудень по листопад склало 14,5%. Зростання за підсумками року - 9,7%. Про це інформує прес-служба Кабінету міністрів, передає Хвиля.

"У галузевому розрізі зарплати в промисловості склали в середньому 11,563 грн. Істотно вище середніх були зарплати в секторі ІТ (15,518 грн), науково-технічної діяльності (15,490 грн), страхової діяльності (більш 18 тис. грн). У регіональному розрізі найбільший показник середньої зарплати зафіксований у Києві - 16,5 тис. грн," - йдеться у повідомленні.

Нинішній показник середньої зарплатні підтвердив розрахунки і прогнози Кабінету Міністрів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Показник в 10 тис. грн - це орієнтир, який буде досягнутий за підсумками року. У 2019 році показник середньої зарплати прогнозується на рівні 10,5 тис. грн, хоча за умови зростання економіки він може бути і вище", - зазначав прем'єр Володимир Гройсман.

Таку ж тенденцію підтверджували в своїх прогнозах представники ділових кіл. Так, 83% компаній - членів Американської торгової палати - очікують в 2019 році зростання кількості робочих місць і рівня зарплати. Представники Європейської Бізнес Асоціації говорили про зростання в середньому на 10-15%.

Керівник економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін розповів, що буде з економікою України в 2019 році.

Нагадаємо, в Україні незабаром знизять розмір пенсій. На такий крок чиновники наважаться через стрімке скорочення бюджету Пенсійного фонду.

Зокрема, у 2019 році дефіцит у структурі збільшився на 16 млрд грн.

Крім того, на Тернопільщині бійцям АТО не зарахували службу, як страховий стаж. Чоловіки боронили Україну на Донбасі у 2014-15 роках.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, які податки потрібно сплатити, беручи на роботу муніципальну няню.

Також Знай.ua писав, що державний борг України ще збільшився, тому варто очікувати нових подорожчань.