Зараз розмір таких виплат має складати одну десяту мінімальної зарплати (417 грн). Про підвищення розміру добових на відрядження повідомили у Фонді соціального страхування.

Від 60 до 417 гривень на добу в межах України складають видатки на проїзд, проживання та харчування працівників у відрядженні. А поїздка за кордон буде оплачуватися до 80 євро за кожен календарний день відрядження залежно від країни. Добові на відрядження вважаються одним із видів гарантій та компенсацій при командировках.

Слід відзначити, що максимальний розмір добових у 2018 році становив 370 грн за добу. А ще у 2017 — 320 грн за добу. У порівнянні з минулим роком вартість відряджень за кордон не змінилася.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Підприємства недержавної сфери цілком мають право встановлювати довільний розмір добових витрат із прив’язкою до посад підлеглих, структурних підрозділів та інших критеріїв. Проте це потрібно зафіксувати у внутрішньому документі на підприємстві — трудовому чи колективному договорі, наказі чи Положенні про відрядження.

Нагадаємо, мінімальна зарплата в Україні та Польщі 2019: за якими бонусами тікають наші земляки.

Оголошеннями "Робота у Польщі" досі рясніє мережа, їх клеять на стовпах і роздають у буклетах на вулиці. Хоча влада пообіцяла підняти мінімальні зарплати, але 4173 грн, закладених Мінфіном на 2019 рік, зовсім не тішать земляків. Тому й не зупиняється міграція. Ми вирішили розібратися, що ж такого пропонує сусідня держава?

Як повідомляв "Знай.ua", тато у декреті: чоловіки отримають 10-денну відпустку по догляду за дитиною. Віднині чоловіки у всьому Євросоюзі матимуть 10-денну відпустку по догляду за дитиною.

Відпустка для татусів буде оплачуватися так само, як і декретна - у зв'язку з вагітністю, пологами та доглядом за немовлям.

Також "Знай.ua" писав, що ціни злетіли на третину: у скільки українцям обійдуться послуги няні.

Останнім часом українці все більше виїжджають на заробітки за кордон, там платять більше і такі працівники особливо цінуються.