У минулому році послуги няні в Україні зросли в ціні на 20-30%.

Про це пише UBR.

Послуги домашнього персонаду так само дорожчають поруч із комуналкою, цінами на продукти та проїз. Крім того, позначається і на вартості послуг дефіцит кваліфікованого персоналу. Останнім часом українці все більше виїжджають на заробітки за кордон, там платять більше і такі працівники ососбливо цінуються.

Дорожчає, але попит є

Як і раніше, зарплата помічників по дому, а також доглядальниць з дітьми та вчителів залежить від рівня спеціаліста, графіка роботи і кола обов'язків. Наприклад, вартість послуг нянь і вихователів в Києві коливається в дуже широкому діапазоні:

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще
  1. Няні для грудної дитини при роботі 10-12 годин в день доведеться платити середньому 25 тис. грн./міс.
  2. Няня для грудничка з досвідом роботи від 5 років і медичною освітою обійдеться вже дорожче — від 35 тис. грн./міс.
  3. Няня з вільним іноземною мовою (англійська, французька) коштує в середньому 35 тис. грн./міс. при повній зайнятості.

  4. Додаткові години няні оплачуються від 100 грн./годину.
  5. Гувернантка для школяра, при часткової зайнятості, в середньому обходиться в 20 тис. грн./міс.
  6. Домробітниця при повній зайнятості для квартири в 100-150 кв. м., без приготування їжі коштує 20-25 тис. грн./міс. Якщо до обов'язків додатися приготування їжі, то її заробітна плата буде стартувати вже від 24 тис. грн./міс.
  7. Одноразова (раз на тиждень) прибирання 1-2-кімнатної квартири 50-70 кв. м. коштує 500-650 грн.
  8. Нерідко послуги домашнього персоналу тарифікуються в погодинному режимі. У 2019 році цінники у нянь і гувернанток у великих містах будуть перебувати на рівні 50-120 грн/год. Найдорожче обходяться няні для немовлят.

За словами спеціалістів, якщо роботодавець платить менше, як правило няня йде працювати без досвіду, або з мінімальним досвідом роботи та залишається на місці не довго. Попрктикувавшись та отримавши рекомендації, няня шукає більш оплачувану роботу.

Втім для самих праціників, ця робота може приносити менше доходів під час канукул зимових та літніх, свят і таке інше, коли няні дають відпустки, а родина сама проводить час з дітьми.

До вибору песоналу родини підходять прискіпливо. Крім професійних якостей, українці звертають і на емоційний стан людини. Найчастіше родини звертаються до агенств з підбору няні. Олнак і це не дає гаранатії, що не потрапиш на непорялну людину.

"За статистикою приватні особи, які не шукають персонал через агентства, частіше стикаються з непорядними кандидатами, крадіжками, обманом, шахрайством. Хоча траплялося, що і найняті через агентства фахівці лише спочатку вели себе як гідні, порядні люди. А влаштувавшись в сім'ю приватним чином, проявляли себе з негативної сторони. Я кажу і про крадіжки, і про пияцтво", - говорить менеджер з розвитку сервісу Ганна Близнюк.

Нагадаємо, українцям пояснили, як отримати компенсацію за муніципальну няню.

Як повідомляв раніше Знай.ua, які соцвиплати на дітей отримають українці в 2019.

Також Знай.ua писав, що українцям показали, як живуть на мінімалку в інших державах.

Дивіться: Як працюватиме програма уряду "Муніципальна няня"