Розвідники США підготували страхітливий прогноз для українців. За їх підрахунками, масштабний наступ російських військ на Україну можливо.

Національна розвідка Сполучених Штатів виступила з доповіддю, в якому зазначила основні загрози для України. Можлива війна Росії з Україною числиться в списку основних загроз, що стоять перед світом. Інформацію надав портал "Politeka".

«РФ продовжить військову, політичну та економічну дестабілізацію України для того, щоб пошкодити зусиллям Києва по інтеграції в ЄС і посиленням зв'язків з НАТО», - запевняє Коутс, виступаючи з презентацією доповіді.

За підсумками звіту, напад Росії на Украну в 2019 році є "можливим, але не імовірним"

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

На думку розвідників, напруження між Києвом і Москвою в Азовському і Чорному морях буде посилюватися, тому що «кожна зі сторін буде підтверджувати суверенні права і можливості дій на морі».

Крім того, перехоплення російськими військовими українських кораблів у Керченській протоці і затримка команд судів в листопаді 2018 роки демонструє готовність Путіна обмежувати свободу навігації України в регіоні, стверджують розвідники.

За їх словами, Путін готовий втрутитися в хід Президентських виборів 2019 і здійснювати подальший тиск на керівництво країни.

«Кремль намагатиметься утримати і по можливості розширити свій вплив в країнах колишнього СРСР, які він вважає, належать до його сфери впливу», - підвів підсумки Коутс, представляючи чиновникам США новий розвідувальний звіт.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про те, що російські окупанти своїм "будівництвом століття" Кримського моста заважають не тільки судноплавству, але й шкодять навколишньому середовищу. Зараз Керченський підхідний канал стрімко міліє, що може становити загрозу для судноплавства каналу. Інформація підтверджується даними про фактичні глибини акваторії порту Керч, що надходять з капітанії.

Також "Знай.ua" писав про те, що в Донецьку мріють воскресити Захарченко, а ще краще - Сталіна. Жителі Донецька скаржаться на нового ватажка "ДНР".

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що бойовики Путіна, засуджені в Україні за участь у війні на Донбасі, благають Кремль обміняти їх на українських політв'язнів в Росії.