У політв’язня Павла Гриба, якого незаконно утримують у Росії, виявили симптоми хвороби Альцгеймера.

Про це розповів згорьований батько хлопця, передає "Крим. Реалії".

Ігор Гриб розповів про невтішні діагнози, які зробили медики у результаті дослідження аналізів сина. Український професор Василь Притула, який лікує Павла Гриба з дитинства, проаналізував результати аналізів, зроблених російськими медиками. Він зробив невтішний медичний висновок про стан здоров’я Павла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У нього з’явилася нова хвороба — початкова стадія цирозу печінки. Також невролог на прийомі повідомив Павлу, що в нього проявляються симптоми хвороби Альцгеймера. Лікар був шокований станом його здоров’я.

Окрім того батько хлопця батько нагадав, що в 2017 році перед тим, як Павла заарештували та кинули до в’язниці, він готувався до операції.

Ігор Гриб наголошує, що його син просто помре, якщо йому не зробити цю операцію, бо в нього серйозна хвороба ще з дитинства. Жахливі умови утримання та стрес негативно впливають на його стан.

Окрім того спливла інформація, що Павло Гриб потребує негайної операції на серці. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова на власній сторінці у Facebook.

лікарня
лікарня

Нагадаємо, уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова розповіла українському омбудсмену Людмилі Денисовій про стан здоров'я українського політв'язня Станіслава Клиха, про що у неділю, 13 січня, повідомила сама Денисова.

Як йдеться на сторінці омбудсмена в соціальній мережі:

"Йому зробили всі необхідні аналізи, і діагноз раку, який він підозрює у себе, не підтверджується. Буду звертатися до консула для перевірки цієї інформації. Всі інші питання правозахисниці повинні обговорити на зустрічі в Москві".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Керченський міський суд, підконтрольний Кремлю, призначив засідання по розгляду клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення на 25 січня.

Також Знай.ua писав про те, що український режисер, а нині політв'язень Олег Сенцов надіслав листа, в якому розповів, що займається спортом, майже повернувся в свою вагу, і що у нього все добре, про що повідомив правозахисник Микола Щур.