Документи до Центральної виборчої комісії подав ще один кандидат у президенти України. Ним виявився відомий журналіст Дмитро Гнап.

Трансляцію всієї процедури він провів на своїй особистій сторінці у Facebook.

"Подав документи до ЦВК. І подякував всім прекрасним людям, які мене підтримали. Ми починаємо і хочемо перемагати разом з вами!" - повідомив журналіст.

Дмитра Гнапа висунула партія "Сила людей". Таке рішення її члени підтримали на своєму 10-му Всеукраїнському з'їзді. Раніше Гнап переміг на внутрішньо-партійних праймеріз. Для реєстрації президентом було зібрано близько 3 млн грн при необхідних 2,5 млн грн. Після подачі документів журналіст заявив, що "політика може бути чесною, а політики - відповідальними".

Колишній журналіст-розслідувач Дмитро Гнап зібрав необхідну суму для того, щоб зареєстрували кандидатом у президенти. Збирати кошти на заставу він розпочав 2 тижні тому. Їх йому надсилати усі охочі.

"Так, ми змогли! Ми всі разом з вами змогли! Ми отримали близько трьох мільйонів гривень. І наш бухгалтер вже відправив платіж для моєї застави в ЦВК. Я хочу подякувати кожному з вас за те, що ви повірили в можливість змін! Що ви не здалися.
Це вдалося не мені. Це вдалося всім нам!" - поділився Гнап.

Першим офіційно зареєстрованим кандидатом у Президенти України став екс-міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко, який подав документи в Центральну виборчу комісію в перший день передвиборчої кампанії – 31 грудня. Останній день подачі заявок для участі у виборах - 3 лютого. Передвиборна агітація дозволяється з наступного дня після реєстрації кандидата до 00:00 29 березня 2019 року.

Нагадаємо, що ЦВК відмовила Симоненку в реєстрації за підтримку тоталітарних режимів. Рішення про відмову підтримали 16 членів комісії.

Також Знай.ua" писав про те, що кандидата в президенти облили зеленкою і відправили в Росію: відео.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський ризикує вилетіти із передвиборчих перегонів, екстрена заява ЦВК.