Через постійну агресію проти України та підриву діяльності і авторитету інших країн - Російська Федерація не може бути партнером ЄС.

До такої думки дійшли у Європарламенті. Комісія із закордонних справ Європарламенту підтримала доповідь латвійської депутатки Сандри Калнієте. Вона розповіла про стан відносин між Євросоюзом і РФ. Політикиня дійшла до висновків, що Москва зараз не може вважатися стратегічним партнером ЄС. Про це повідомила прес-служба Європейської народної партії, передає liga.net.

Сандра Калнієте

"З дня нападу на Грузію в 2008 році Росія перетворилася з відповідального партнера на міжнародній арені в небезпечне для своїх сусідів держава. Я глибоко переконана, що час для приємного дипломатичної мови пройшло. Прийшов час називати речі своїми іменами", - заявила доповідачка.

Крім того, Калнієте рекомендувала керівництву ЄС направити "чіткий сигнал про подальші санкції", якщо Кремль продовжить дотримуватися нинішнього зовнішньополітичного курсу.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Є багато різних поглядів на майбутнє відносин ЄС-Росія. Я вважаю, однак, що поки РФ продовжує окуповувати Україну і діяти проти інших європейських країн, рамки для будь-якого співробітництва з нею вкрай невеликі", - сказала євродепутатка, додавши, що угода про партнерство "застаріла".

Нагадаємо, в кишені Володимира Путіна знаходяться ключі від миру. Про це нещодавно заявив відомий український журналіст Дмитро Гордон в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" на російському телебаченні, де йому надали слово.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі кепкують над свіжим фото Володимира Путіна, який приміряв оригінальний "намордник".

Також Знай.ua писав про те, що Кремль додатково виділив російським спецслужбам 350 мільйонів доларів для впливу на вибори президента України.