Росія намагається заблокувати українські порти задля того, що б завдати серйозної шкоди економіці та підняти людей на повстання.

Про це повідомляє "Хвиля".

Крім того політолог Михайло Басараб розповів, що Кремль кинув всі сили на блокування українських портів на Азовському морі, які у ході роботи здійснювали величезні фінансові операції. Більше того нормальне функціонування портів дає робочі місця для величезної кількості українців, що живуть на цих територіях.

"Це дуже важливе питання і одне з найважливіших подій 2018 року - ескалація на Азові. Треба говорити правду, що ця ескалація сталася не випадково. Таким чином, Росія хоче заблокувати українські порти, завдати шкоди економіці і підняти масовий протест в приморських містах, регіонах, портах. Зрозуміло, що громадяни, які живуть в Бердянську або Маріуполі, втрачають роботу, і це один з ключових розрахунків Росії", - переконаний Басараб.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Більше того політолог відзначив, що російська влада готується до подальшої ескалації конфлікту на Азовському напрямку для повного перекриття цивільного судноплавства.

"Але треба розуміти, що на цьому морська стратегія Росії не вичерпується. Швидше за все, і це було б логічно, заблокувати Україні доступ до моря взагалі. Це не вдалося зробити в 2014 році, коли, ймовірно, були плани захопити всі області сходу і півдня України, і таким чином обрізати Україні морський шлях для експорту. Коли це не вдалося зробити, вони вирішили просто заблокувати морські шляхи для українських портів", - підсумував політолог.

Разом з тим варто відзначити, що у найближчі кілька місяців США введуть нові санкції проти Росії, а також можуть надати Україні військову допомогу через агресію Кремля проти українських кораблів поблизу Керченської протоки.

Зокрема, він відзначив, що вже найближчим часом США введе проти Росії чергову групу санкційних обмежень. Більше того Гербст зазначив, що адміністрація США разом із союзниками готує спільну відповідь на агресію Росії в Азовському морі та незаконному захопленні українських моряків.

"США будуть вводити нові санкції проти Кремля. Я впевнений, що протягом місяця-двох ми побачимо ще санкції проти Кремля, а також сильну відповідь проти агресії Росії поблизу Керченської протоки. Напевно, США направить Україні зброю", - заявив Гербст.

Нагадаємо, Кремль дозволив європейським спостерігачам побувати у Криму.

Як повідомляв "Знай.ua", два судна охопило полум'я в Керченській протоці.

Також "Знай.ua" писав, що американський есмінець прямує у Чорне море підтримати наших.

Клімкін про Swift та інші ідеї про антиросійські санкції