Генеральна прокуратура України підозрює чинного члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковського в отриманні хабара в розмірі $ 500 тис. за винесення судом першої інстанції рішення на користь приватної компанії "Богодар".

Крім того, на рахунку корупціонера й інші численні злочини. Уникнути кримінальної відповідальності Гречковський планує протизаконним переобранням до складу ВСПУ.

Таку заяву в ході сьогоднішнього брифінгу в стінах Верховної Ради України зробив народний депутат від фракції БПП "Солідарність" Дмитро Лубінець. Повідомляє Телеканал 24.

Павло Гречковський

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Політик проінформував, що, крім відкритого ГПУ кримінальної справи за фактом отримання Павлом Гречковського півмільйонного хабара, діючий член ВСПУ зробив не менш тяжкий злочин у 2012 році.

"Хочу нагадати, що це той самий Гречковський, щодо якого я особисто передав заяву про вчинення злочину, а саме – про нанесення збитків державі в розмірі 31 млн грн (або $ 4 млн за станом на 2012 рік). Тоді в ході торгів заарештованої нерухомості Павло Гречковський разом зі своєю дружиною Галиною Гречковською примудрилися придбати приміщення площею 343 кв. м на бульварі Шевченка, 10 всього за 6,4 млн грн при оціночній вартості об'єкта 37,5 млн грн. Для розуміння: в 2012 році прожитковий мінімум працездатного громадянина України становив 1073 грн. Таким чином, різниця, яку втратив бюджет через аферу подружжя Гречковського, склала 27,5 тис. прожиткових мінімумів", - заявив Лубінець.

Народний депутат зазначив також, що відповідно до статті 131 Конституції України чинні члени Вищої ради правосуддя не можуть обиратися і бути обраними до складу ВСПУ повторно.

"Поза всяким сумнівом, повторне нелегітимне обрання Гречковського членом ВСПУ поставить під сумнів легітимність всієї Вищої ради правосуддя і всіх його членів", – заявив політик.

За словами Лубінця, з метою приховати від громадськості і журналістів аферу, було вибрано віддалене і місце, яке добре охороняється, де 15-16 лютого 2019 року планується провести з'їзд адвокатів.

"З'їзд відбудеться в віддаленому від цивілізації місці – на території приватного гірськолижного комплексу закритого типу "Плай" в селі Плав'я Соколовського району Львівської області. Закритий комплекс має приватну воєнізовану охорону і систему обмеження доступу на територію, що виключає можливість громадського контролю та присутність небажаних для адвокатів – учасників з'їзду журналістів і представників громадськості. Закликаю компетентні органи не допустити антиконституційних дій Гречковського", – резюмував Дмитро Лубінець.