До 2024 році Україна зможе досягти енергетичної незалежності. Про це заявив чинний президент України Петро Порошенко під час виступу на нараді в Міністерстві соціальної політики по впровадженню системи монетизації субсидій.

"Україна повинна обходитися без закупівель імпортного газу – через нарощування власного видобутку, за рахунок енергозбереження і за рахунок енергетичної незалежності для забезпечення цього. Ставимо завдання в найближчі п'ять років забезпечити енергетичну залежність держави", – наводить цитату Порошенко прес-служба Адміністрації президента.

Також лідер України додав, що вже зафіксовано "надзвичайно оптимістичні" показники зменшення імпорту газу.

"Якщо в контракті, який був підписаний у 2009 році передбачалося, що Україна зобов'язана брати 52 млрд кубів імпортного газу, ... то ми в 2017 році імпортного газу спожили 14 млрд кубів, в 2018 році – 10,5 млрд кубів", – підкреслив глава держави.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

президент України Петро Порошенко

Раніше ми писали про те, що українці з острахом чекають на січневі квитанції, оскільки протягом останніх кількох місяців вони отримували космічні суми навіть без заявленого подорожчання.

На засідання постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу прийшли десятки киян, щоб дізнатися, чому відбувається така значна затримка з установкою безкоштовних лічильників і коли можна очікувати поліпшень у цьому процесі.

Нагадаємо, після того, як Уляну Супрун відсторонили від посади рішенням суду, президент України Петро Порошенко зробив спеціальну заяву з цього приводу.

Як повідомляв портал Знай.uа, зараз все більше сигналів надходить, що Порошенко розгортає потужну сітку скупки голосів виборців. Про це говорить політолог, експерт з міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Також портал Знай.uа писав, що, на думку Петра Порошенка, причиною зубожіння українців є війна з Російською Федерацією, а також те, що Росія закрила для України свої ринки.