Практично всі обіцянки в передвиборчій кампанії абсолютно всіх кандидатів у президенти дублюють один одного. Але трапляються і винятки.

Отже, хто що обіцяє українцям заради голосів на виборах президента України, - пише "kp.ua".

Легалізація легких наркотиків

Якщо президентом стане політик Роман Безсмертний, варто очікувати, що в Україні легалізують марихуану, насвай, спайс, солі, галюциногени і таке інше. Саме то, переконаний політик, що в Україні всі ці речовини заборонені, це і створює умови для процвітання корупції.

"Декриміналізація легких наркотиків за прикладом інших розвинених країн, проведення необхідних роз'яснювальних та інформаційних кампаній щодо ризиків вживання наркотичних речовин. Існуюча система тотальної заборони лише створює простір для корупції", - написано в передвиборній програмі Безсмертного. Він переконаний, що здоровий спосіб життя - це результат усвідомленого ціннісного вибору.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Розстріляти корупціонерів

Щонайменше троє кандидатів одночасно заговорили про смертну кару та виступили за, щоб за такий злочин, як корупція, карали на смерть.

Зокрема за цю ідею виступив радник глави МВС Ілля Кива. Політик у своїй передвиборчій програмі записав, що "вишка", аж до смертної кари, повинна присуджуватися в судовому порядку за корупційні діяння судді, а також вищих посадових осіб.

"Вища міра покарання за розкрадання державного бюджету - аж до смертної кари", - позначив свої орієнтири у передвиборній програмі Ілля Ківа.

Ілля Кива

Таку ж пропозицію вніс на виступі лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Вважаю, на Хрещатику треба розстріляти 10 корупціонерів, і всі інші онукам покарають, щоб не брали хабарі", - заявляв Ляшко, але в офіційну передвиборчу програму цю обіцянку не вніс.

Олег Ляшко

А ось лідер "Партії захисників України" Тарас Костанчук підтримує ідею повернення смертної кари.

Саме ця обіцянка зіграла не на користь кандидата і ЦВК відмовила йому в реєстрації. Причиною такого рішення назвали антиконституційні плани в його передвиборчій програмі, як "заклик до насильства і дискримінації щодо держслужбовців як окремої категорії осіб".

Заборонити дітям чиновників вчитися за кордоном

На початку січня нардеп та кандидат на пост глави держави Юрій Бойко виступив з пропозицією заборонити дітям українських чиновників їхати на навчання за кордон. На його думку, нащадки політиків повинні навчатися у звичайних українських школах і вузах і так би мовити відчувати наслідки проведених їхніми батьками реформ на собі.

"Мої діти живуть в Україні. Ходять в школу, закінчують інститути, що працюють тут. Так і повинно бути, якщо їм небайдуже майбутнє нашої країни", - заявляв депутат.

Шкода, що всього лише слова, адже до передвиборної програми цю ініціативу політик внести забув.

Захистити жителів міст, встановити на вулицях відеокамери

Щоб знизити вуличний криміналітет та контролювати ситуацію на вулицях міст, потрібно на кожному розі "напхати" відеокамер. Так збирається боротися з безладом Ілля Кива.

"Нова система відеоспостереження істотно знизить рівень злочинності і забезпечить порядок на вулицях", - переконаний кандидат-"соціаліст".

Мир на сході України за 100 днів

Схоже на дежавю, але пять рокі втому році один з кандидатів обіцяв, що АТО повинно тривати "лічені години". Минул трохи часу, ще один політик розсипає обіцянки припинити війну за 100 днів. Такий пункт в передвиборній програмі прописаний у кандидата-"опозиціонера" Олександра Вілкула.

Саме 100 днів - так вважає кандидат, що цього цілком остатньо щоб ввести в Донбас миротворчий контингент з дружніх і нейтральних країн (Білорусь, Казахстан, Азербайджан, Фінляндія, Швеція, Австрія) та відновити все, що було зруйновано за ці роки війни. Вілкул обіцяє взяти під контроль всі кордони, відновити інфраструктуру та провести вибори.

Доступні євробляхи

Мільйони власників автомобілів з Європи могли б порадіти, якщо б на пост президента втупив Віталій Купрій. Він обіцяє встановити правила, за яких розмитнення авто буде доступно більшості українців, а вартість цієї процедури, за його словами не бповинна перевищувати 1 тисячу доларів.

Майже півмільйона за народження дитини

Сума з пятьма нулями молодим родинам, у яких з'являться діти. Таку ініціативу висуває Юлія Тимошенко. Політик та лідер партії "Батківщина" пропонує платити за першого малюка - 50 тисяч гривень, за другу збільшити допомогу вдвічі, а за третю та більше - по 150 тисяч гривень.

Більш щедрим в цьому плані виявився кандидат Юрій Бойко: за першу дитину - 100 тисяч гривень, за другу подвоїти суму, а за третю розщедриться на 400 тисяч гривень, стільки ж і за кожну наступну.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук, який не захотів спробувати свої сили у виборчих перегонах, терміново звернувся до Порошенка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Віктор Янукович заявив про своїх фаворитів на майбутніх виборах в Україні.

Також Знай.ua писав, що українцям запропонували непоганий підробіток на виборах.

Дивіться: обіцянки Петра Порошенка, які він не виконав