Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що європейці повинні брати участь в спільних ядерних місіях в рамках НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Funke.

Столтенберг вважає, що "мета НАТО - світ без ядерної зброї", але в той же час не можна відмовлятися від нього в односторонньому порядку.

"Поділ ядерної відповідальності важливо для НАТО. І я закликаю до того, щоб якомога більше партнерів по альянсу, включаючи Німеччину, були частиною цієї відповідальності", - висловив свою точку зору Генсек.

У виданні пишуть, що згідно непідтвердженими даними, на території Німеччини зберігається близько 20 одиниць американської ядерної зброї, яке було перевезено в середині двадцятого століття.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Міністерство оборони РФ звернулося до США з вимогою знищити розгорнуті на суші універсальні пускові установки Мk-41, розроблені для проведення запуску крилатих ракет Tomahawk. США відповіли на вимогу РФ і відзначили, що їхні пускові установки повністю відповідають критеріям Договору про РСМД. Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп заявив, що США розроблять відповідні озброєння у відповідь на порушення Москвою Договору про ракети середньої і меншої дальності.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явилася інформація, що в розпорядженні російської армії може перебувати не менше 64 крилатих ракет 9М729 (по позначенню НАТО - SSC-8). Ці ракети здатні нести ядерну бойову частину і пролетіти понад 500 км. У виданні зазначають, що ракети є не тільки в навчальному батальйоні на полігоні Капустін Яр в Астраханській області РФ і в Камишлові Свердловської області, але також в Моздоку (Північна Осетія-Аланія) і Шуї.

Також "Знай.ua" писав про те, що президент Російської Федерації Володимир Путін черговий раз епічно зганьбився і став мішенню для насмішок в соціальних мережах. У повідомленні говориться, що на цей раз господар Кремля зганьбився через заяву про створення Росією "гіперзвукової ракети наземного базування середньої дальності", спровокувавши появу їдких коментарів і насмішок.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що Україна і Єврокомісія провели консультації щодо скасування мораторію на експорт лісу-кругляка.