Перед виборами в Україні Путін усіляко намагатиметься розділити українське суспільство та дискредитувати небезпечних для Кремля кандидатів.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це заявив представник Українського конгресового комітету Америки Андрій Добрянський, пишуть ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що Кремль може "підкидати" інформацію під виглядом "боротьби з корупцією", аби збурити суспільство.

Добрянський наголосив, що Путін внаслідок своїх дій щодо України протягом останніх років об'єднав, а не роз'єднав народ. Експерт констатує, що "все більше українців бачать Росію ворогом, а не близьким другом". Тому Путін спробуває активізувати дії у найсприятливіший для цього час – вибори.

Путін
Путін

"Наприклад, ГРУ чи ФСБ дістане певну інформацію на якогось певного кандидата і передасть її українцям. І вони б мали про це знати, але чи знатимуть?", – зазначив він.

Добрянський додає, що Кремль прагне спровокувати масові протести в Україні, аби поглибити суперечності та внести смуту в українське суспільство. Окрім того, можлива негативна пропаганда у бік кандидата у президенти Володимира Зеленського, адже Кремль мав інші плани на прездентське крісло в Україні.

"Може бути розповсюджена якась інформація, яка буде не брехливою, але спрямованою на те, щоб розділити людей", – пояснив представник УККА.

Експерт додає, що, за даними української розвідки, російська влада додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності в Україні у 2019 році.

Володимир Путін
Володимир Путін

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що Кремль буде використовуватиме різні кібертехнології та намагатися привести до влади свого кандидата. Про використання Москвою кібертехнологій для втручань попереджають і у США.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Словаччини, діючий голова ОБСЄ Мирослав Лайчак запропонував українській стороні переглянути рішення про те, що вибори президента України будуть закриті для російських спостерігачів.

вибори в Україні
вибори в Україні

Як повідомляв раніше Знай.ua, скандальний соратник Януковича, екс-регіонал Олег Царьов розповів, яке майбутнє чекає так званий проект "Новоросія" після президентських виборів в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явився указ ватажка терористів так званої "ДНР" Дениса Пушиліна з підписом "секретно", в якому він розпоряджається всіляко дискредитувати чинного президента України Петра Порошенка перед майбутніми виборами.