Викрили плани окупантів, для чого вони будували Кримський міст. Росіяни із самого початку прагнули заблокувати вхід до Азовського моря.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Голосу Америки" колишній командувач сухопутними силами США в Європі, генерал-лейтенант (у відставці) Бен Ходжес. Саме такою він бачить стратегічну мету Російської Федерації.

"Міст, побудований через Керченську протоку, зроблений так, щоб великі вантажні кораблі, які в звичайних умовах ходили в та з Маріуполя і Бердянська, більше не могли це робити. Це не випадково і не помилка проекту. Це був навмисний крок, щоб не тільки побудувати міст в Україні з російської території, але також і почати блокаду Азовського моря", — зазначив він.

Крім того, Ходжес наголосив, що стратегічною метою РФ є бажання нашкодити українській економіці "через важливість цих портів, задушити Азовське море і встановити повний контроль Росії".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, в окупованому Криму лінія берега почала невблаганно сповзати до моря, не дивлячись на бетонні укріплення. Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що частини ґрунту масово сповзають у районі курортного селища Аршинцево, що під Керчю. Відзначається, що берег поступово сповзає до моря попри бетонні укріплення, які повинні були б його стримувати.

Згідно з офіційними звітами, окупаційна "влада" виділила десятки мільйонів рублів на протизсувні роботи, проте результатів цього вливання поки не видно. У квітні цього року має розпочатися тільки обстеження небезпечних ділянок.

Крім того, Знай.ua писав, що є кілька причин через які скандальний Кримський міст може розвалитися. На вельми велику споруду серйозно впливають природні явища.

Про це стало відомо завдяки заяві командувача військово-морськими силами України Ігоря Воронченка, яку він озвучив в одному з нещодавніх інтерв'ю для українських журналістів.

Як повідомляв Знай.uа Путін добиває Крим пекельними тарифами: повітря поки безкоштовне.

Також Знай.uа писав, окупанти знищили найважливіший історичний пам'ятник Криму, стояв тисячі років.