Про підготовку Російською Федерацією окупації Криму українські спецслужби повідомляли владу ще до президентства Віктора Януковича.

За словами офіцера СБУ, це було саме "на стику зміни влади". Але згодом до управління державою прийшов Віктор Янукович, який згорнув всі програми протидії російським спецслужбам. Про це розповіла заступниця Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, полковниця Юлія Лапутіна, передає "Обозреватель".

"Навіть ще до Януковича попереджали про те, що існують загрози прихованого російського впливу на ситуацію у Криму, зокрема інформаційного впливу, адже вже тоді через фінансування з бюджету фонду "Русский мир" були розпочаті програми, які ментально були спрямовані на реінтеграцію населення півострова в російський інформаційний простір — про це повідомлялося керівництву держави. На жаль, це було саме на стику зміни влади, і потім до влади прийшов Янукович, і всі ці програми протидії російським спецслужбам були згорнуті", – розповіла Лапутіна.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, підрозділи армійського корпусу Чорноморського флоту були підняті по тривозі на полігоні Ангарський в окупованому Криму.

Міноборони держави-окупанта відзначає, що підрозділи берегової оборони Чорноморського флоту повинні відпрацювати завдання із захоплення і оборони морського узбережжя з виконанням практичних артилерійських стрільб.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на Азовському морі навчання підрозділів Збройних сил України ледь не переросли в повномасштабну сутичку з російськими військами.

Під час виходу українських кораблів на стрільби, росіяни підняли свою авіацію та направили в бік Маріуполя одразу чотири своїх судна, проце розповіли у штабі ООС, передає ТСН.

З маріупольського порту у море виходять українські кораблі – усе по-бойовому, кулемети споряджені, гармати розчохлені.

Також Знай.ua писав про те, що українські підрозділи морської охорони отримали нові кораблі і катери, про що повідомив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.