В "Укрзалізниці" повідомили, що залізничний маршрут між Києвом і польським Перемишлем доволі затребуваний у українців. Це випливає з відповіді “Укрзалізниці” на офіційний запит “Апостроф”.

За даними компанії, на цьому напрямку курсують два потяги. Один з них (№705/706) проходить тільки через Львів.

Згідно з даними перевізника, в 2018 році в цьому поїзді було запропоновано 422,7 тисячі місць, при цьому реалізовано 515,4 тисячі проїзних квитків. Тобто заповнюваність у потягу становить 122%. Це аргументують тим, що частина пасажирів їдуть до Львова, де звільнені місця займають ті, хто їде в Польщу.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Другий поїзд №715/716 йде не тільки через Львів, але ще і через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. На нього, при аналогічних 422,7 тис. місць в 2018 році, було продано 628,5 тисячі квитків. Таким чином, заповнюваність поїзда склала 148,7%.

Нагадаємо, нові ціни на поїзди Укрзалізниці: або відкладайте вже сьогодні, або сидіть вдома. У відомстві зазначають, що також потрібно підняти тарифи на перевезення багажу майже в 3,5 рази. Укрзалізниця знову підвищить вартість квитків на потяги. Так тепер українцям доведеться на чверть більше витрачати на подорожі залізницею.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Укрзалізниця змусила пасажирів терпіти: поїзд весь на понтах, а жоден туалет не працює. За квитки пасажири віддали понад 600 гривень, а в туалет потрапити не змогли.

Пасажири розповіли, що у поїзді "Новоолексїївка-Київ" одному з вагонів не виявилося жодного працюючого туалету. Варто відзначити, що це один з найдорожчих поїздів на цьому напрямку (вартість квитка в купе становить більше 600 грн).

Також Знай.ua писав, що в Іспанії сталась страшна аварія на залізниці. Зіткнулись два потяги, одного з яких викинуло з рейок. В результаті трагедії постраждало понад півсотні людей, загинув молодий машиніст потяга.