Справу народного депутата Надії Савченко і голови організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана перенесли в Чернігів, щоб відвернути увагу. Такою думкою поділився з військовий експерт Дмитро Снєгирьов, пише Gazeta.ua.

"Справу вирішили перенести подалі від Києва, щоб не привертати увагу ЗМІ і не створювати інформаційного приводу. Є багато запитань до цієї справи з самого початку. 24 лютого Рубан і Савченко відвідали окупований Донецьк. Тоді ж СБУ написала, що їм скасовано дозвіл на перетин лінії розмежування. За деякий час, у березні затримують Рубана, який переїжджав з окупованої території на контрольовану з вантажем зброї. Є запитання до СБУ, прикордонників - яким чином Рубан потрапив на окуповану частину? Якщо це було незаконно, постає питання - непрофесіонал Рубан може це зробити, то чи не зможуть це зробити росіяни? І тоді чому Рубан не скористався тими домовленостями на кордоні, коли повертався назад?"

Надія Савченко
Надія Савченко

Справу можуть використовувати для політичної боротьби, вважає експерт.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Надію можуть використовувати для зниження рейтингу "Батьківщини" - вона йшла першим номером на виборах. Попри те, що Надія висувалась від своєї партії у президенти, це було інформаційним приводом. Тому вирішили перенести справу подалі від столиці. Планували навіть обміняти Рубана. Бойовиками самі зробили пропозицію. Але цього не сталось, і тепер доведеться розглядати провадження в суді. Тут можна провести аналогію з справою Єфремова (колишній нардеп від Партії регіонів, зараз його судять за сприяння сепаратизму і зазіхання на цілісність країни) - розгляд по суті постійно переносять, він сидить в СІЗО біля трьох років. Під час виборів справу Савченко-Рубана будуть педалювати. Можуть іноді нагадувати, що Надія була першим номером у "Батьківщині". Але сподіваються, що справа сама розпадеться. Багато гучних справ, але немає вироків. Навіть у розстрілах на Майдані".

Надія Савченко
Надія Савченко

Як повідомляв Знай.uа, Кашпіровський сходив на побачення до Савченко.

Також Знай.uа писав, депутати безсовісно прогуляли роботу в грудні: список злісних ледарів.