Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що у разі перемоги будь-якого з кандидатів на президентських виборах Україна не перейде до проросійської політики. Про це інформує Європейська правда.

"У мене немає побоювань щодо змін саме в сфері зовнішньої політики", - запевнив Клімкін виступаючи на "Українському ланчі" у Мюнхені, організованому фондом Пінчука.

Політик переконаний, що новому лідерові держави доведеться рахуватися з думкою українців.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково
Показати ще

"Того, хто наважиться вести справи з росіянами на умовах росіян - у той самий день або максимум на наступного дня просто викинуть з вікна. Сподіваюся, не буквально, але і буквально теж", - сказав міністр.

Разом з тим міністр закликав Захід враховувати наближення не тільки президентських і парламентських виборів, але також місцевих виборів, значна частина яких відбудеться в 2020 році.

А з Мюнхену на нас уже чекають у Брюсселі на зустрічі 🇪🇺 міністрів закордонних справ. Усі у ЄС прекрасно розуміють, що...

Geplaatst door Pavlo Klimkin op Zondag 17 februari 2019

Варто зазначити, що вибори президента України заплановані на 31 березня. Для участі в них зареєстровано 44 кандидата.

Нагадаємо, у Мюнхені відбулася конференція з безпеки: війна Росії і США, український газ і криза по всіх фронтах. Конференція з безпеки тривала три дні.

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко подасть заяву на вступ до ЄС: дату пересунули під вибори. Заяву про вступ України до Європейського Союзу у 2023 році, пообіцяв подати нині діючий президент Петро Порошенко. Порошенко запевнив, що підпише ухвалені Верховною Радою зміни до Конституції, щодо "стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Євросоюзі і в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) на наступному тижні".

Також "Знай.ua" писав, що Меркель перестала сперечатися про Донбас і визнала найстрашніше: занадто далеко.

На Мюнхенській конференції з безпеки, яка в цьому році проходить з 15 по 17 лютого, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що до врегулювання ситуації на Донбасі іще досить далеко.