У Німеччині визнали помилку щодо України. Так, у 2008 році Німеччина разом з Францією відмовилися приймати нашу країну в НАТО – тому суперечили інтереси Російської Федерації. Але сьогодні більшість країн вважають це помилкою.

Таку «покаянну тираду» вимовив німецький політик, заступник голови фракції Вільної демократичної партії (Вдп) бундестазі Олександр Ламбсдорф в ході Мюнхенській конференції з безпеки, передає РІА Новини.

"Можливо, у України було б таких труднощів, як зараз, якщо б вона була членом НАТО. Тому я можу зрозуміти, що в Києві це думають. У 2008 році Німеччина і Франція сказали, що Україна не може стати членом альянсу, і багато говорять, що це було тоді помилкою. Ми зробили це, враховуючи російські інтереси з германо-французької точки зору", - наводить агентство слова Ландсдорфа.

У листопаді минулого року екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен (2009-2014 рр..), заявив, що не запустивши процедуру вступу України в НАТО у 2008 році, альянс "дав не той сигнал" президенту РФ Володимиру Путіну, з-за чого той "став думати, що тепер може діяти агресивно".

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Ми дали Путіну не той сигнал. Він став думати, що тепер може діяти агресивно, і в тому ж році почав так діяти - у серпні 2008 ода він напав на Грузію. Тому, озираючись назад, я думаю, що нам слід було продовжувати рух до ПДЧ і для Грузії, і для України. Це не гарантувало б їм членство в альянсі, але стало б потужним сигналом", - сказав Расмуссен, згадуючи саміт НАТО в Бухаресті в 2008 році, на якому розглядалося питання перспектив вступу до альянсу України і Грузії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Росія готується до Третьої світової: шведський політик розкрив план дій агресора.

4 лютого на прохання Міністерства оборони Швеції інститут оборонних досліджень країни опублікував доповідь, в якому аналітики прийшли до висновку, що Росія готується до ведення повномасштабної війни.

В якості прикладу шведи взяли військові навчання "Захід-2017" і" Схід-2018". У навчаннях брало від 100 до 300 000 військових. Таким чином Росія показує армії як же треба вести війну на більшій частині континенту.

Напомним,раніше "Знай.uа" писав про нових жертв на Донбасі.Росія наступає з новими силами.

"Знай.uа" повідомляв про рішення, прийняте у ході Мюнхенської конференції. Україна знову опинилася в епіцентрі уваги.

"Знай.uа" інформував про радикальних діях НАТО проти Путіна. До яким загрозам вдався Столтенберг.