В 2019 році Україна може досягти стабілізації національної валюти.

Таку заяву зробив український прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає "ХВИЛЯ".

Гройсман вважає, що виборчий процес впливає на економічне зростання не зовсім позитивно.

Володимир Гройсман

"В 2019 році якщо продовжувати працювати, залучаючи інвестиції, розвиваючи промисловість і інші сектори економіки, ми можемо досягти абсолютної стабільності національної валюти, і не буде різкого зростання цін, як ми бачили в попередні роки. Далі ми плануємо економічне зростання. Але ми розуміємо, що виборчий процес впливає на це не зовсім позитивно". Володимир Гройсман

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Володимир Гройсман

Нагадаємо, що відносини між владою і великим бізнесом показують, що всі заяви українських чиновників про деолігархізацію після Майдану є лише видаванням бажаного за дійсне. Проходить вже п'ятий рік цієї самої деолігархізації, однак, результату не видно. Досить подивитися на ДТЕК з Роттердам+, облгази Фірташа, монополію "Зеонбуд" на телевізійному ринку та ін.

У той же час представники влади всіляко намагаються нас переконати в зворотному. Так, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що на рішення Кабінету міністрів олігархи не впливають.

Володимир Гройсман

Гройсман, зокрема, заявив, що не треба демонізувати олігархів, адже вони сьогодні дбають про свою репутацію та прозорість бізнесу, взаємодіють з глобальним світом, і це вже не той "божевільний бізнес" 1990-х років.

На резонне зауваження журналіста про те, що олігархи впливають на фракції в парламенті, а прем'єр зацікавлений у прийнятті потрібних законів, і йому потрібні голоси депутатів, на яких вони впливають, Гройсман спростував вплив олігархів на рішення уряду.