Спостерігачі ОБСЄ, що працюють на Донбасі, зафіксували російський військовий літак. Кажуть, він не входив в український повітряний простір, заявив 19 лютого штаб операції Об’єднаних сил.

"19 лютого 2019 року в офіційному повідомленні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вказано, що о 10.00 15 лютого 2019 року патруль СММ, знаходячись на південно-західній околиці СТАРОБЕШЕВЕ (непідконтрольна Україні територія) зафіксував проліт повітряного об'єкта, який за допомогою оптичних засобів ідентифікував, як літак типу Ту-95 або Ту-142", – ідеться в повідомленні.

Того ж дня, в період з 10.50 до 11.10, перебуваючи в районі ЛЮБІВКА (непідконтрольна Україні територія), спостерігачі місії на схід від своєї позиції зафіксували проліт літака Ту-95 (Ту-142), який рухався з півночі на південь та у зворотному напрямку.

Крім того, прес-центр Об'єднаних сил повідомляє, що 15 лютого 2019 року черговими підрозділами радіотехнічних військ Об'єднаних сил о 9.56 в районі аеропорту ТАГАНРОГ була виявлена повітряна ціль, ідентифікована як дальній протичовновий літак Ту-142 збройних сил Російської Федерації.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Визначений літак здійснював тестовий політ навколо аеродрому ТАГАНРОГ з приближенням до державного кордону України на відстань до 10 км. Протягом всього маршруту літак супроводжувався радіолокаційними станціями радіотехнічних військ Об'єднаних сил. Літак Ту-142 ЗС РФ залишив зону, що наближена до державного кордону України, о 12.30 в районі аеродрому ТАГАНРОГ. Зазначений літак державний кордон України не перетинав та в повітряний простір України не входив", - продовжують інформувати ООС.

Командування Повітряних сил Збройних сил України також заявило 19 лютого про недостовірність інформації про те, "нібито 15 лютого 2019 року у повітряному просторі України в районі проведення ООС спостерігався проліт літак Повітряно-космічних Сил РФ типу ТУ-95".

19 лютого 2019 року в офіційному повідомленні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вказано, що о 10.00 15 лютого 2019...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 19 februari 2019

Нагадаємо, новий путінський беспілотник вчинив самогубство: відео розсмішило весь світ.

Як повідомляв "Знай.ua": "Потужне озброєння" Путіна навіть не завелося: тотальна поразка.

Також "Знай.ua" писав, що у Криму забили на сполох через нові проблеми з довкіллям, які загрожують анексованому півострову серйозною екологічною катастрофою.