Стало відомо про нові міфи Росії відносного "потужного озброєння".

На тлі виходу Індії спільного з Росією проекту FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), який передбачає створення на основі Су-57 першого індійського винищувача п'ятого покоління, з'явилася інформація про те, що в Сирії ці винищувачі також не спрацювали.

Цю заяву було зроблено на сторінках американського видання The Drive. Журналіст Джозеф Тревітік пояснив суть проблеми.

Так, за його словами, побували в Сирії протягом менше двох тижнів два Су-57 навряд чи могли б зробити які-небудь корисні місії, а прогрес Росії в плані Су-57 йде дуже повільно, в результаті чого немає ніякої гарантії, що літаки отримають бажані функції.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вся справа в тому, зазначає експерт, що у цих машин є два головні недоліки, які, власне, відлякали і Індію в тому числі. Це — двигун першого покоління АЛ-41Ф-1 і погана поведінка.

Підкреслюється, що показовим моментом є також і те, що Росія протягом останніх років відкладала серійне виробництво Су-57.

"Для росіян втрата Індії в якості партнера може обернутися ще більшими проблемами. Без додаткових коштів від індійців, необхідних для допомоги програмі Су-57, Кремлю, можливо, доведеться ще більше скоротити свої плани на літак", — сказано в статті.

Це — російський багатофункціональний винищувач п'ятого покоління, розроблений ОКБ імені П. О. Сухого в рамках проекту "ПАК ФА" (програма І-21). До серпня 2017 року літак був відомий під заводським індексом Т-50.

Путін
Путін

Велика частина інформації про Су-57 є секретною. З цієї причини відомі лише приблизні характеристики літака.

За розмахом крила і довжині Су-57 більше F-22, але менше Су-27. По масі, ймовірно, належить, подібно Су-27, до класу важких винищувачів. Літак, за твердженням росіян, малопомітний (в тому числі завдяки комбінації Стелс-технологій і засобів РЕБ), має надзвуковий крейсерською швидкістю, здатний маневрувати з великими перевантаженнями, оснащений передовою електронікою, багатофункціональний.

Нагадаємо, Лукашенко і Путін можуть об'єднатися: готові зайти дуже далеко

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Макрон пішов на рішучі дії з-за “жовтих жилетах”: все закінчиться в травні

Також Знай.uа" писав про те, що США закликали армію Венесуели перейти на бік "народного президента": Мадуро вже збирає речі