Кандидатам у президенти України, які з різних причин відмовляться від участі у виборах, не повернуть застави у 2,5 мільйони гривень, внесені до Центральної виборчої комісії.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це йдеться у офіційній заяві секретаріату Центральної виборчої комісії.

"Грошова застава повертається суб'єкту її внесення у разі, якщо відповідного кандидата визнано обраним президентом України або включено до виборчого бюлетеня для повторного голосування. В інших випадках грошова застава не повертається і перераховується до державного бюджету України", - заявили в комісії.

ЦВК
ЦВК

Популярні новини зараз
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

За даними ЦВК, відповідна вимога міститься у статті 49 Закону України "Про вибори президента України".

Крім того, застави повертаються і тим заявникам, яким було відмовлено у реєстрації. Це відбувається у п'ятиденний строк з моменту ухвалення відповідного рішення.

ЦВК
ЦВК

У комісії також додали, що будь-який кандидат може відмовитись від балотування у президенти не пізніше ніж за 23 дні до офіційної дати виборів, але в цьому разі заставу йому вже не повернуть.

Нагадаємо, у мережу потрапив аудіофайл розмови між двома чоловіками, голоси яких ймовірно можуть мати схожість із голосами керівника Національної комісії з цінних паперів Тимура Хромаєва та президента України Петра Порошенка.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Останній зателефонував чоловіку із голосом ніби Хромаєва через обурення його постом у Facebook про "недостатність реформ у банківському секторі країни", повідомляє "24 канал".

Як повідомляв раніше Знай.ua, політолог Володимир Фесенко розповів, хто є головним фаворитом на виборах президента в Україні.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це повідомляє Politeka.

Зокрема, він розповів, що зараз на порядку денному лише питання чесності майбутніх виборів та відсутності незаконного впливу.

Також Знай.ua писав про те, що на кандидата від політичного руху "Слуга народу" Володимира Зеленського звернули увагу за кордоном.